Arsuz, İştebrak için tek yürek

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, her zaman halkının yanında

Arsuz, İştebrak için tek yürek

Arsuz’a bağlı Karaağaç Mahallesi Suriye’nin Cisr eş-Şuğur Kasabası’nın İştebrak Köyü’nde yapılan Alevi Katliamını lanetlemek için ses verdi. Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri ile birlikte katliamı lanetlemek için Konarlı’da bir araya gelen halkın yanında yeraldı. Suriye Halkı’nın yalnız olmadığının ve sessiz kalmanın da suça ortak olmak anlamına geldiğinin belirtildiği toplantıya ayrıca CHP Arsuz İlçe Başkanı Avukat Faik Çekin, CHP Hatay Milletvekili Adayı Doktor Riyat Kırmızıoğlu ile İskenderun Alevi Kültürünü Araştırma Derneği(AKAD) Başkanı Nihad Yenmiş de katıldı.
Çoğunlukla Alevilerin yaşadığı İştebrak Köyü’ndeki katliamda kullanılan silah gücünün, vahşetin ve katliamın boyutunu anlatmaya yettiğini ifade eden Alevi Kültürünü Araştırma Derneği Başkanı Nihad Yenmiş, “Meslekleri insan katletmek olan, insanlıktan zerre kadar nasibini alamayan dünyada ne kadar cani, haysiyetsiz ve şerefsiz yaratık varsa biraraya toplatılarak oluşturulan bu katiller ordusu, başta Amerikan Emperyalizmi ve onun yerli sözüm ona Müslüman işbirlikçi ve uşaklarının kendi din kardeşlerine yapılandan sarhoş olacak kadar haz almaları bugün Ortadoğu’da yaşanan vahşetin boyutunu anlatmaya yetmektedir. Hiç şüphe yok ki; bir avuç kadar olan bu katillerin gücü ve cesaretleri başta dünyanın bütün mazlum halklarının baş düşmanı olan ABD’den ve Onun uşaklığını yapan satılmışlardan almaktadırlar. Cısr Eş – Şuğur Kasabası ile İştebrak Köyü’ne yüzlerce Amerikan Toma füzesi atan bu canilerin silah güçlerinin kaynağı, vahşetin ve katliamın boyutunu anlatmaya yetmektedir. Bu savaşta Alevi olmak; öldürülmek için yeterli ve tek sebeptir. Bu zihniyet 1400 yıldan beri süre gelen Ehli Beyt düşmanlığının tezahürüdür.

Bu zihniyet Hz. Hüseyin’i katletti, bu zihniyet Ridaniye ve Mercidabık seferlerinde Alevileri katletti. Bu zihniyet Dersim’de, Maraş’ta, Çorum’da ve Sivas’ta Alevi olmaları nedeniyle masum ve aydın insanları katletti. Eğer Hz.Ali ve Ehli Beyt tarafında olmak öldürülme nedenimiz olacaksa, ölüm hoş gelsin sefa gelsin. Biz Aleviyiz ve kıyamete kadar Alevi kalacağız. Suriye’de yaşanan bu Alevi katliamı ile daha önce şehit edilen tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyor ve bu katliama sebep olan, dolaylı ve veya doğrudan destek veren, bu katliamlar karşısında sesini çıkarmayarak katillerin ve canilerin safında yer tutan bütün insanlık düşmanlarını lanetliyoruz” şeklinde konuştu.
Protesto toplantısı, yapılan konuşmanın ardından vatandaşların olaysız bir şekilde dağılmasıyla son buldu.

1-- 4-- IMG_2493-- IMG_2495-- IMG_2599--