Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca, İçişleri Bakanı Sayın Sebahattin Öztürk’ün başkanlığında 30 Nisan 2015 Perşembe günü saat 14.00’te yedincisi düzenlenen Seçim Güvenliği Bölge Toplantısı’na katıldı.

Adana Sheraton Otel’de düzenlenen toplantıya İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk’ün yanı sıra Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Emniyet Genel Müdürü M. Celalettin Lekesiz, Adana Valisi Mustafa Büyük, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Osmaniye Valisi Kerem Al, Emniyet Genel Müdürlüğü Daire Başkanları, İl’lerin Jandarma Komutanları ve Emniyet Müdürleri katıldı.

Seçimlerin huzur ve güven içinde geçmesine yönelik tedbirleri değerlendireceklerini ifade eden İçişleri Bakanı Sayın Sebahattin Öztürk, ‘’İlki Bursa’da yapılan toplantıların yedincisini Adana’da, 9 İl’in katılımıyla gerçekleştiriyoruz. Amacımız, ülkemizde huzur ve güven ortamı içinde, halkımızın hür iradesinin seçim sandıklarına yansımasını sağlamak. Bu toplantıya katılan İl’lerimizde oy kullanacak yaklaşık 6 milyon 828 bin seçmenin sorun yaşamadan siyasal tercihini gerçekleştirmesini temin etmek, siyasi partilerimiz ve adaylarımızın yasalar çerçevede siyasi faaliyette bulunmaları için her türlü kolaylığı sağlayacak güvenlik önlemlerini almak, böylece örnek teşkil edecek seçim sürecini gerçekleştirmektir. Halk iradesinin adil, şeffaf ve hür şekilde yapılan seçimler yoluyla tecelli ettirilmesi imkanı, çağdaş demokrasilerin en önemli özelliğidir. Ülkemiz çağdaş, medeni ülkelere de örnek olacak sisteme ve uygulama tecrübesine sahiptir. Çok partili hayata geçişten bu yana genel, senato, yerel, ara, referandumlar ve Cumhurbaşkanı olmak üzere birçok seçim gerçekleştirildi ve hepsinden yüz akıyla çıkıldı.’’ dedi.

Seçimlerin huzur ve güven ortamında gerçekleştirildiğini, vatandaşların, basının ve sivil toplum örgütlerinin bilinçli ve sağduyulu davrandıklarını dile getiren Sayın Öztürk konuşmasının devamında; ‘’Valiler, Kaymakamlar ve güvenlik birimleri seçim güvenliği konusunda geçmişten gelen büyük donanım ve bilgiye sahiptir. olduğunu söyledi. seçimlerin huzur ve güven ortamında gerçekleştirildiğini, vatandaşların, basının ve sivil toplum örgütlerinin bilinçli ve sağduyulu davrandıklarını dile getirerek, Valilerin, Kaymakamların ve güvenlik birimlerinin seçim güvenliği konusunda geçmişten gelen büyük donanım ve bilgiye sahip olduğunu söyledi.’’ dedi.

Seçimlerin Hür ve Demokratik Şekilde Yapılması İçin Güvenli Ortamın Sağlanması Önemlidir

Sayın Öztürk, “Önümüzdeki seçim sürecinde de Valilerimiz başta olmak üzere, ilgili tüm birimlerimizin tam koordinasyon içinde sahip oldukları bu bilgi, donanım ve deneyimleri bu seçime de yansıtacaklarına inancım tamdır. Seçimlerin hür ve demokratik şekilde yapılması için güvenli ortamın sağlanması, büyük önem arz etmektedir. Halkımızın iradesinin hiçbir baskı ve etki altında kalmadan özgür şekilde sandığa yansıması için Hükümetimiz ve Bakanlığımız bundan önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimlerde de her türlü güvenlik tedbirini alma konusunda çalışmalarını büyük titizlikle sürdürmektedir.” şeklinde konuştu.

Ankara’da 26-27 Şubat 2015’te Başbakan Ahmet Davutoğlu, ilgili Bakanlar ve 81 İl Valisi ile seçim güvenliği konularının görüşüldüğü toplantıya değinen Sayın Öztürk seçimlerde alınacak emniyet tedbirleri konusunda genelge yayımlayıp, Valiliklere gönderdiklerinin bilgisini de paylaştı.

Bakanlığın Merkez ve Taşra birimlerinin görev alanına giren uygulamalarda koordinasyon, etkinlik ve kolaylık sağlanması amacıyla seçimlerle ilgili temel mevzuat, genelge ve Yüksek Seçim Kurulu kararlarından bazılarını içeren el kitabı hazırlandığını aktaran İçişleri Bakanımız Sayın Öztürk, bunların Valilik ve ilgili birimlere dağıtıldığını kaydetti.

İl’lerin seçim güvenliğiyle ilgili çalışmaları, sorun ve ihtiyaçları detaylı görüşeceklerini vurgulayan Sayın Öztürk toplantının sonraki bölümünde, “Seçim sürecinde herkesin barış içinde, yarış anlayışıyla hareket etmesini belirtiyor, toplantının verimli ve faydalı olmasını temenni ediyor, seçimlerin huzurlu geçmesi ve milletimiz için hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum” dedi.

1 2 3 4 5

Önceki İçerikİskenderunhaber’i Nisan ayında 225 bin kişi ziyaret etti
Sonraki İçerikİlginç Anket Sonuçları