Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

Çağımızın en önemli sorunlarından biri olan trafik kazaları konusunda halkımızı bilinçlendirmek, bu konudaki duyarlılığı artırmak amacıyla her yıl mayıs ayının ilk cumartesi gününden başlamak üzere bir hafta boyunca “Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası” kutlanmaktadır.

Can güvenliğimizi tehlikeye atması, vücut bütünlüğümüzü tehdit etmesi, ülkemizin kalkınmasına ayrılacak milyarlarca doları da yok eden trafik terörü, tüm bu saydıklarımızdan dolayı maalesef hiç gündemimizden düşmüyor. Trafik kazaları, toplumun genelini ilgilendiren üzücü ve yıkıcı sonuçlarıyla, ülkemizin olduğu kadar İlçemizin de öncelikli sorunları arasında yer almaktadır.

Meydana gelen kazaların çoğunun sürücü, yaya ve yolcu faktöründen kaynaklandığı göz önüne alındığında ise, ülke gündeminin öncelikli meselelerinden biri olan trafik güvenliği noktasında, sürekli ve sıkı bir eğitim büyük önem taşımaktadır.

Yapılan bilimsel araştırmalar, okul öncesi verilen trafik eğitimlerinin insanda daha kalıcı ve etkili olduğunu göstermektedir. Okul öncesi eğitimi alan çocuklarımız her konuda olduğu gibi trafik konusunda da küçük yaşta bilinçlenerek bunu ileriki yaşlarına taşıyacaklardır.

Trafik güvenliğinin sağlanması ve toplumsal bir sorun olan trafik kazalarının önlenmesi için, kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum örgütlerine, basın-yayın organlarına büyük görev ve sorumluluk düşmektedir. Başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere, tüm vatandaşlarımıza trafik bilincinin kazandırılması büyük önem taşımaktadır.

Unutmayalım ki, her bir insanımızın hayatı, bir anlık dikkatsizlik ve kural tanımazlık sonucu yitirilemeyecek kadar değerlidir. Buradan tüm İskenderun’luları bir kez daha dikkatli ve duyarlı olmaya, trafik kurallarına uymaya çağırıyor, bu anlamlı hafta dolayısıyla İlçemizde trafik bilincinin artması temennisiyle kıymetli halkımızın, karayolu ve trafik görevlilerimizin “Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftasını kutluyorum.

H.Hasan ÖZYİĞİT
İskenderun Kaymakamı