ALMANYA DEVLET BAKANI BÖHMER’DEN HBB’YE ZİYARET

Türkiye’ye gelerek bir dizi temaslarda bulunan Almanya Federal Cumhuriyeti Devlet Bakanı ve UNESCO Dünya Kültür Komitesi Başkanı olan Prof. Dr. Maria Böhmer, Hatay Büyükşehir Belediyesi’ni(HBB) ziyaret etti.

HBB Daire Başkanları ve şube müdürleri tarafından sıcak ve samimi bir şekilde karşılanan Bakan Maria Möhmer, HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş eşliğinde HBB Şeref Defteri’ni imzalayarak duygu ve düşüncelerini yazdı.

Makam odasında devam eden ve Hatay Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, HBB Başkan Vekili Serdar Güven ve Berlin’de aktif olan Antakya Derneği Başkanı Nihat Sorgeç’in de hazır bulunduğu ziyarette Başkan Savaş, Bakan Böhmer’e kardeşliği, birliği ve beraberliği simgeleyen 3 semavi dininin olduğu bir tablo ve Hatay’a özgü yöresel ürünlerden oluşan hediyeler takdim etti. Başkan Savaş’ın nazik hediyelerine karşılık ziyaretin anısına Bakan Böhmer de, Başkan Savaş’a Berlin yazılı bir kupa hediye etti.

Hediyelerin takdimi sırasında konuşma yapan Başkan Savaş, Hatay’ın iki kardeş şehrinin olduğunu biri 17 yaşında olan Aalen şehri, biri de 2.5 yaşında ki Kiel şehri olduğunu hatırlatarak, “Diğer kardeş şehrimiz yaklaşık 60 yaşlarında olan Berlin şehridir. Sayın Bakan Böhmer’le bizim ikinci görüşmemiz olmasına rağmen Antakya ve Hatay’la ilgili güzellikleri, tarihi, medeniyet ve kültür birikimini dünyayla paylaşması bizleri mutlu ediyor. Bu paylaşımından dolayı bizim bir gönül borcumuz var. Sayın Bakanımıza ve yanındaki heyete bizi ziyaretleriyle onurlandırdıkları için Hatay halkı adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Altı sene önce Antakya’ya geldiğini hatırlatan Bakan Böhmer yaptığı konuşmada ise, Hatay’ın tarihi, kültür zenginliklerini ikinci kez görme şansını yakaladığını belirterek; “Almanya ve Türkiye arasındaki dostluğumuz sürekli artıyor. Türklerle olan ilişkilerimiz olarak daha da artacak. Berlin’de de çok sayıda Antakya kökenli hemşehrimiz yaşıyor. Berlin’de aktif olan Antakya Derneği’nin Başkanı Nihat Sorgeç’in iki ülke arkasındaki yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

ALMANYA DEVLET BAKANI BÖHMER'DEN HBB'YE ZİYARET (1) ALMANYA DEVLET BAKANI BÖHMER'DEN HBB'YE ZİYARET (2) ALMANYA DEVLET BAKANI BÖHMER'DEN HBB'YE ZİYARET (3) ALMANYA DEVLET BAKANI BÖHMER'DEN HBB'YE ZİYARET (4) ALMANYA DEVLET BAKANI BÖHMER'DEN HBB'YE ZİYARET (5) ALMANYA DEVLET BAKANI BÖHMER'DEN HBB'YE ZİYARET (6)

Önceki İçerikPAYAS’TA HATSU EKİPLERİ, ARIZALARA ANINDA MÜDAHALE ETTİ
Sonraki İçerikRiyat Kırmızıoğlu,Defne’den Armutlu’dan Yine Rekor Bekliyorum