Çöp konteynerlerini ilaçlı, köpükleme sistemiyle dezenfekte ediliyor

İskenderun Belediyesine bağlı Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri kötü koku ve sinek oluşumuna karşı ilçe genelindeki çöp konteynerlerini ilaçlı, köpükleme sistemiyle dezenfekte ediyor.

Dezenfekte işlemiyle insan sağlığına zarar veren, çevreyi rahatsız eden haşere ve mikrop oluşumun ve pis kokunun önüne geçmeye çalışıldığını ifade eden ekipler çöp konteynerlerinin köpükleme sistemiyle temizlendiğini belirtti. Belirli periyodlarda devam eden çalışmalar kapsamında Modernevler mahallesinde çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. İskenderunlu vatandaşların sağlığını ön planda tutularak ilçe genelindeki temizlik çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü vurgulayan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil;” Özellikle sıcaklıkların arttığı bugünlerde çöp konteynerlerine atılan evsel atıklar, çevreye rahatsız edici pis koku yayarak vatandaşlarımızı rahatsız etmekte.

Doğaya zarar vermeyen, içerisindeki köpük ile çöp kokusunu anında yok edebilmesinin yanı sıra mikrop arındırıcı özelliği olan dezenfektan ile haftada bir çöp konteynerlerini temizliyoruz. Halkımız evsel atıklarını su sızdırmaz çöp poşetleri ile birlikte konteynerlere atarlarsa pis kokuları ve haşere üremesini önceden engellemiş oluruz. Bu konuda da vatandaşlarımız gerekli duyarlılığı gösterecektir”dedi.

temizlik 1 temizlik 2 temizlik 3 temizlik 4 temizlik 5