Sosyal Sendikacılık Bizim İşimiz

Çakır Varan İle Yola Devam Dedi

Türk Metal Sendikası İskenderun 1Nolu şube 2.Olağan Genel Kurul kongresi Anemon Otelde gerçekleştirildi.
Şube Başkanı Çakır Varan ile tek liste halinde yapılan kongrede yeniden Çakır Varan ile yola devam kararı alındı.
2.Olağan Genel Kuruluna, CHP Hatay Milletvekili Mevlut Dudu, TMS Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Aslıyüce, Kayseri Şube Başkanı Ali Gökkaya, Aksaray Şube Başkanı Muhterem Taşdemir Türk-İş Bölge Başkanlığı adına Edip Gülnaz, TMS İsdemir 2.Şube Başkanı Mevlut Yıldız, Adana Şube Temsilcisi Metin Önde, İş-kur Müdürü Mehmet Yüksel ve birçok davetli katılım gösterdi. Bölgemizde Tek Bir İşçi Sendikasız Kalmayacak.
Türk Metal Sendikası İskenderun 1Nolu şube Başkanı Çakır Varan, 2.Olağan Genel Kurul kongresinde yaptığı konuşmada şu sözleri ifade etti, Sendikamızın genç şubelerinden biri olan İskenderun 1 nolu şubesi, Türk Metal’in sendikacılık anlayışının, emek ve hak odaklı faaliyetlerinin tipik bir özetidir. Yurdumuzun neresinde olursa olsun, metal işçisinin hakları söz konusu olunca, nasıl aklımıza ilk olarak Türk Metal Sendikası geliyorsa, burada da metal işçisinin hakları söz konusu olunca, aklımıza ilk gelen Türk Metal Sendikasıdır. Yıllarca, sözde sendikaların, sahte sendikacıların baskısı altında, kendileri için yeterli görülen bir dilim ekmekle yetinmiş olan bölge emekçisi, sendikamızla birlikte, özgürlük ve iş güvencesiyle tanışmış, yıllarca sendikasız olarak, köle gibi çalıştırılan bölge emekçisi de bir hak ve adalet yuvasına kavuşmuştur. Türk Metal Sendikası, gittiği her yere götürdüğü ve üyelerinin hayatına soktuğu sosyal sendikacılık anlayışını, buraya da getirmiş ve bu coğrafyanın metal işçilerine, köle değil, özgür ve dünyanın bütün nimetlerine layık olan onurlu bireyler olduğunu göstermiştir.
Sosyal Sendikacılık Bizim İşimiz
Varan konuşmasını şu sözlerle sürdürdü, verdiğimiz sosyal destekler, eğitimler, uyguladığımız sosyal sorumluluk projeleri bu söylediklerimin kanıtıdır. Ayrıca, bölgemizdeki 29 özel iş yeriyle imzaladığımız indirim protokolleri de sosyal sendikacılık anlayışımıza birer örnek teşkil etmektedir.
Bu bakımdan, Türk Metal, bir sendika olduğu kadar, dönüştürücü bir güç, hak ve emek odaklı bir sosyal merkezdir. Türk Metal yalnız üyesinin değil, onun ailesinin, çoluk çocuğunun ve geleceğinin de teminatıdır. İlk genel kurulumuzu 18 Eylül 2011’de küçük bir salonda yaptık. Şimdi ise 2.Olağan genel kurulumuzda salonlar almıyor.
Bu fark,4 yılda ne kadar büyüdüğümüzün, ne kadar çok sendikasız ve güvencesiz çalışan emekçiye ulaştığımızın ve İskenderun’da ve bölgede nasıl bir sosyal aktör haline geldiğimizin göstergesidir.
Örgütlenme çalışmalarımızı kısaca özetlersek,4 yıl içerisinde Körfez Hadde, Resa Demir, Sankı Makine, Eti Toprak, Hatboru işletmelerinde, hem örgütlendik hem toplu iş sözleşmelerini imzalayarak arkadaşlarımızı güçlü Türk Metal ailesinin bir ferdi haline getirdik.
Sizlere, genel başkanım Sn.Pevrul Kavlak’ın, İskenderun’a son gelişinde yaptığı konuşmada altını çizdiği çok önemli bir noktayı bir kez daha anımsatmak istiyorum. Genel başkanım o konuşmasında, gelecekte bu bölgenin, Türkiyen’nin en büyük beş sanayi bölgesinden biri olacağını söylemişti.
İşte bu gerçek,2011 yılından beri bizim düsturumuzdur.
İşte bu yüzden, en önemli ve öncelikli görevimiz büyümek ve sendikasız tüm metal işçilerini Türk Metal’in çatısı altında toplamaktır.
Sayın genel başkanımızın, İskenderun’da Türk Metal ‘in ikinci şubesini açması ve Adana’da şube açılması talimatı vermesi boşuna değildir.
Arkadaşlar, artık görev sizde, sorumluluk bizim omuzlarımızdadır.
Büyümeye ve sendikasız çalışanların hayatına Türk Metal’i hediye etmeye devam edeceğiz.
Şu unutulmamalıdır ki Türk Metal Sendikası, metal işçisi için bir armağan, bir yaşam desteğidir.
Türk Metal Sendikası bir işçi örgütü olduğu kadar, bir aile örgütüdür.
Vatanının geleceği için de sorumluluk duyan bir teşkilatın üyeleriyiz.
Biz komşusu aç yatarken, tok yatan bizden değildir diyen bir peygamberin ümmetiyiz. Bu birlik ve beraberlikle, geleceğe emin adımlarla yürüyeceğiz. Yürüdükçe büyüyeceğiz, yürüdükçe çoğalacağız. Namerdin korkulu rüyası, hakkın bekçisi olacağız.
Bu duygularla, genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını ve Türkiye işçi sınıfına olumlu katkılar yapmasını diliyorum şeklinde konuştu.

Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Aslıyüce Onurla Kazanılmış Bir Ekmeği
Hakça Bölüşen Bir Sendikayız.
Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Aslıyüce, 2.Olağan Genel Kurul kongresinde yaptığı konuşmada Bugün bizlerin burada, Türk Metal’in bu kutsal bayrağı altında toplanmasını sağlayan, ortak değerlerimiz var. Biz, her emekçinin hakkı için kavga veren, Üyelerine, aileleriyle birlikte mutlu, huzurlu bir yaşam kurmak için çabalayan, Onurla kazanılmış bir ekmeği hakça bölüşen, Hak mücadelesini her şeyin üzerinde gören, Türk Metal ailesiyiz. Emek için, ekmek için mücadele eden bir sendikayız… Tam 52 yıldır bu onurlu mücadelenin bayrağını onurla, gururla taşıyoruz. Taşımaya da devam edeceğiz. İşte bugün, bu duygularla karşınızdayım. Ülkemizin dört bir yanındaki metal işçilerinden dayanışma duyguları getirdim, kardeşlik getirdim, şahsım ve teşkilatım adına, sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum,2014’ün ikinci yarısında başlayan şube genel kurullarımızı hayırlısıyla bu yılın ilk yarısına kadar bitireceğiz.
Buradan Yükselen Ses İşçinin Sesidir ,Siyasetçiler Tarafından Dikkate Alınması Gerekir
Türk Metal olarak, şube genel kurullarımızı, Türkiye’nin genel seçimleri konuşmaya başladığı bir süreçte yapıyoruz. O nedenle, genel kurullarımız bir anlamda ‘Türkiye’nin Nabzını’ tutmak açısından ayrıca önem kazanmaktadır. Dolayısıyla, bu genel kurullarda konuşulanların, gerek bölgeden, gerekse ülkeden sorumlu siyasetçiler tarafından dikkate alınması gerekir. Çünkü buradan yükselen ses, sıradan bir ses değildir. Buradan yükselen ses, kalbi bu vatan için atanların sesidir, işçinin sesidir, emeğin, alın terinin sesidir. Türkiye’nin sesidir bu sese mutlaka kulak verilmelidir. Genel kurulumuzun başta İskenderun 1 Nolu Şubemize, üyelerimize, sendikamıza ve Türk işçi hareketine hayırlı uğurlu sonuçlar getirmesini diliyorum şeklinde konuştu.

DSC_0112 DSC_0136 DSC_0159 DSC_0172 DSC_0181

Önceki İçerikAk Parti adayı Mehmet Alğan İskenderun esnafını ziyaret etti
Sonraki İçerikChp Belen’den esnaf ziyaretleri
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.