İhracatta kullanılan Ahşap ambalaj malzemeler

Türkiye Odalar ve Borsalar Biriği (TOBB)’nden İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO)’na gönderilen yazıda, ahşap malzemelerin kullanımı ve ihracatı ile ilgili bilgiler verildi. Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından alınan ilgili kayıtlı yazı da , ihrac ürünleri ambalajlamada kullanılan ahşap malzemelerin uluslarrası mevzuatlara uygun olmamaları sebebiyle 2015 yılı Mart ayına ait 5 adet bildirim alındığı belirtilmiştir. Alınan bildirimlerin büyük bir kısımının bitkisel veya hayvansal ürünler dışındaki ürünlerin ihracatında kullanılan ahşap ambalaj malzemeleri için olduğu ifade edilmiştir. Yazıda söz konusu ihracatta kullanılan ahşap ambalaj malzemelerinin Isıl işleme tabi tutulması ve işaretlenmesine dair yönetmelik hükümlerine göre işleme tabi tutulmuş ve uluslar arası mevzuat gerekliliklerine göre (ISPM15) işaretlenmiş olması gerektiği belirtilmiştir.

Yazıda devamla, Avrupa Birliği (AB) ve diğer ülkelerden alınan bu bildirimlerin elektronik sistem üzerinde diğer ülkeler tarafından da görülebildiği, bu nedenle ülkemizin bu alandaki imajının zedelendiği vurgulanmıştır. AB üyesi veya diğer ülkeler tarafından ülkemiz menşeli ürünlere ilave tedbirler getirilmemesini teminen ihracatta kullanılan ahşap malzemelerinin uluslar arası mevzuata uygun olması ve ihracatçıların azami itina göstermeleri hususları ilgili üyelere duyrulur.”

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.