Belen’de 15.000 adet mahlep fidanı dağıtımı yapıldı

Belen Orman İşletme Şefliği sorumluluk alanında bulunan orman köylülerine gelir getirici tür olarak ücretsiz 15.000 adet mahlep fidanı dağıtımı yaptı. Konu hakkında açıklamada bulunan Belen Orman İşletme Şefi Orman Yüksek Mühendisi Mehmet BAŞARAN Orman Genel Müdürlüğümüzün orman köylüsünün kalkındırılması ve desteklenmesi politikaları çerçevesinde Belen Orman İşletme Şefliği sorumluluk alanında bulunan Müftüler,Güzelyayla, Kömürçukuru, Benlideresi ve Çerçikaya mahallerinde bulunan 250 vatandaşımıza 15.000 adet mahlep fidanını ücretsiz olarak dağıttıklarını fidanları alan vatandaşlarımızın bir yıl sonra fidanlara kiraz aşılaması yaparak kiraz fidanına dönüştüreceğini ve oluşturulan kiraz bahçelerinden elde edecekleri gelir ile ekonomik olarak kalkınacaklarını belirtti.

Belen Orman İşletme Şefi Mehmet Başaran 2015 yılı içerisinde vatandaşlarımıza ücretsiz olarak badem, ceviz, alıç, mahlep ve fıstıkçamı gibi gelir getirici türlerle birlikte kızılçam ve selvi fidanı olmak üzere toplam 30.000 adet fidan dağıtımı yaptıklarını ifade ederek isteyen her vatandaşımızın fidan talebine cevap verdiklerini ifade etti.
Ücretsiz dağıtılan fidanları alan vatandaşlarımız Belen Orman İşletme Şefliğinin yapmış olduğu bu hizmetten duymuş oldukları memnuniyeti dile getirdiler. Fidan dağıtım törenine katılan Benlidere Mahallesi Muhtarı Mehmet BERBERCİ ve Güzelyayla Muhtarı İsmail GÜLPINAR da orman işletme şefliğinin Belen’de örnek hizmetler yaptığını ve orman köylüsünü yapmış olduğu hizmetlerle desteklediğini belirttiler.

CIMG7684 CIMG7687 CIMG7688 CIMG7694 CIMG7696 CIMG7700

Önceki İçerikCHP İskenderun’da Dolu Dizgin İlerliyor
Sonraki İçerikİskenderun Esnaf Oda Başkanları, dayanışma kahvaltısıyla Arsuz’da buluştu