23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

“23 Nisan sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM)’nin açılış tarihi değil, aynı zamanda millet egemenliğine dayanan demokrasimizin ve Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı, bağımsızlığın kayıtsız şartsız Türk Milleti’nde olduğunun tüm dünyaya duyurulduğu gündür.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan’ı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan etmesi, O’nun bugünün küçükleri, yarının büyükleri olan çocuklarımıza verdiği önemin açık bir ifadesi olmasının yanı sıra çocukların müreffeh bir Türkiye’yi inşa edeceklerine ve dünya barışına önemli katkılar sağlayacaklarına olan inancındandır. Bu nedenle geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın kendilerini geliştiren, araştıran ve sorgulayabilen donanımlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak en büyük sorumluluğumuzdur. Barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcileri olarak, dünyaya güzel gözlerle bakan, yaşamak için bizlere umut veren çocuklarımızın yüzlerindeki gülücüklerin, kalplerindeki sevginin hiç bitmemesi de en büyük arzumuzdur.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 95. yılını ve gözlerindeki pırıltıda ülkemizin aydınlık geleceğini gördüğümüz, yarınlarımızın ve Cumhuriyetimizin teminatı olan tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutlar, bu özel günü bizlere armağan eden başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.”

Elk. Müh. Nazım Culha
Arsuz Belediye Başkanı

Nazım Culha çocuklarla