“23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI” KUTLAMA MESAJI

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihi olan 23 Nisan 1920, bağımsızlığı hayat düsturu haline getirmiş milletimizin aynı zamanda üzerinde yaşadığı toprakların egemenliğini de ilan edişinin yıldönümüdür. Bu manada Cumhuriyetimizin temel kurumlarından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 95. yılını kutlamanın coşkusunu ve mutluluğunu yürekten yaşıyoruz.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk; milletine olan saygısını devlet yönetiminde millet iradesinin en üstün güç olduğunu kabul ve ilan ederek göstermiş, ayrıca bu milli onur gününün bayram olarak kutlanmasını sağlayarak, bu bayramı Türkiye Cumhuriyeti’nin ebediyen var olmasının teminatı olan Türk Çocuklarına armağan etmiştir.

Gazi Mustafa Kemal’in çocuklara armağan ederek ebedileştirdiği 23 Nisan, daima hür ve bağımsız yaşayacak Türkiye Cumhuriyeti’ni emanet ettiği çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir. Dünyada tek çocuk bayramı olma özelliğini taşıyan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu anlamda derin bir anlama ve büyük bir öneme sahiptir.

Çocuklar, insanlığın ortak umudu, geleceği ve en önemli hazinesidir. Çocuklara çağdaş yaşamın tüm olanaklarını sunan, onların ruhsal ve bedensel olarak en iyi biçimde yetişmeleri için çaba gösteren toplumlar, gelişimlerini sürdürerek geleceğe güvenle bakabilmektedir. Unutulmamalıdır ki, umudumuz, en önemli zenginliğimiz olan çocuklarımıza sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır.

Çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimli, vatanını seven, milli ve manevi değerlerine bağlı, analitik düşünen ve sağlıklı karar verebilen bireyler olarak yetişmeleri için anne-babalara, eğitim kurumlarına ve sivil toplum örgütlerine önemli görevler düşmektedir. Güçlenen demokrasi kültürü, insan hak ve özgürlükleri alanında gerçekleştirdiği önemli atılımlar ile ülkemiz, modern dünya demokrasileri arasındaki saygın yerini almıştır. Bu gurur şanlı bayrağımızın gölgesinde yaşayan bütün milletimizin ortak iradesinin sonucudur.

Sevgili Çocuklar;

Sizler, milletimizin umut çiçekleri, aydınlık yarınlarımızı kucaklayan güçlü kollarısınız. Bu bakımdan sizlerin sağlıklı, eğitimli, mutlu ve özgür bireyler olarak hayata devam etmeniz en büyük arzumuzdur. Önümüzdeki yıllarda önemli görevlere gelecek, Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edecek ve yarınlara taşıyacaksınız. İmza atacağınız başarılarla, ülkemizin hedeflerini yakalamasında belirleyici rol oynayacaksınız.

Bu duygu ve düşüncelerle;

Başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, Kurtuluş mücadelesinde hayatını kaybetmiş aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurucu üyelerini minnet, rahmet, şükran ve saygıyla anarken, sevgi dolu yürekleri ve gülen yüzleriyle bugüne anlam katan çocuklarımızın ve aziz milletimizin “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı en içten duygularla kutlar, değerli İskenderun Halkına sevgi ve saygılar sunarım.

H.Hasan ÖZYİĞİT
İskenderun Kaymakamı