Çilek Kreş velilere yönelik bilgilendirme semineri düzenledi

İskenderun’da faaliyet gösteren Özel Çilek Kreş ve Gündüz Bakımevi, velilere yönelik bilgilendirme semineri düzenledi. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Psikiyatri uzmanı Dr.R.Sabri Yurdakul ve Psiokolog Aile Danışmanı Fulya Yaşar Katıldı. Velilerin yoğun ilgi gösterdiği bilgilendirme seminerinde konuşan Psikiyatri Uzmanı Dr:Sabri Yurdakul, çocuklardaki gelişim ve eğitim süresince yaşadıkları problemlere dikkat çekti.

Aile ile çocuk arasındaki diyalogların önemli olduğuna dikkat çeken Yurdakul, çocuklardaki dikkat problemi, ders çalışmada isteksizlik, çocuğun ilk okula hazır olup olmadıın, düşünme becerileri, çocuğa ve aileye motivasyon koçluğu sağlanan unsurlar hakkında genel bilgiler verdi. Çocuğun ezbere dayalı değil de kendi öğrenme tarzını keşvederek başarılı olabileceğine vurgu yapan Yurdakul, “Çocuklarımızın her dediğini yapmamalı, internet ve televizyon saatlerini çok iyi ayarlamak lazım. Her şeyin fazlası zararlı olduğu gibi, oyun, internet, tablet, televizyon izlemelerine de sınırlama getirmeliyiz.

Ağalamayı silah olarak kullanan çocuklarımıza gerektiğinde her istediğini alamamalıyız ve kendimizi frenlenemiliz. Eğitim Ailede başlar bu nedenle ailede verilen eğitimin çok öneli olduğunu da ifade etmek isterim” dedi. Ardından kürsüye çıkan Psikolog Aile danışmanı Fulya Yaşar ise, Velilere ‘Mutlu Eş ilişkisi ve Çocuk’ konusunda sine vizyonr destekli olarak sunum yaptı. Yaşar, çocuğun gelişmesinde ailedeki huzur ortamının son derece önemli olduğuna dikkat çekerek, “Velilerimiz eşleri ile olumlu etkileşimi arttırmalı, beklentileri gerçekti tutmalı, İlişkinizde fiziksel ve ruhsal açıdan çok fazla zarar gördüğünüzü düşünüyorsanız, bir ilişkiyi sonlandırıp sonlandırmama konusunda kararsızsanız ve bu durum size sıkıntı veriyorsa, ilişkinizdeki kaygı ve korkularınızla başa çıkamıyorsanız bir uzmanla görüşüp psikolojik destek alabilirsiniz. İyi bir ilişki kendiliğinden oluşmaz; iki tarafından da emek harcaması gerekir.Mükemmel ilişki yoktur; her çift ilişkisinde sorun yaşar.Sizinle birlikte ilişkileriniz de değişir. Bu değişikliklerin farkında olmak ve uyum sağlamaya çalışmak önemlidir.İfade edilmeyen öfke, gittikçe daha çok birikebilir.

Öfkeyle bir an önce baş edilmesi önemlidir” dedi. İskenderun Özel Çilek Kreş ve Gündüz Bakım evi sorumlu müdürü Saadet Özmen ise, “Öğrencilerimizin geleceği ve kaletili hizmet alabilmeleri için eğitim kadromuz ile birlikte özverili bir şekilde çaba sarf ediyoruz. Öğrenci veli ilişkilerini çok önemsiyoruz. Bu bağlamda zaman zaman velilerimizi e bilgilendirmek için bu tür seminerler ve bilgilendirme toplantıları düzenliyoruz. Toplantının verimli geçtiğini umut ediyoruz. Konuşmacılarımıza ve katılımcılarına da ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi.

ÇİLEK KREŞ SEMİNER (8) ÇİLEK KREŞ SEMİNER (7) ÇİLEK KREŞ SEMİNER (6) ÇİLEK KREŞ SEMİNER (2) ÇİLEK KREŞ SEMİNER (1)