KUTLU DOĞUM HAFTASI KUTLAMA MESAJI

Başkan Seyfi Dingil; Kutlu Doğum Haftasının, şefkat, sevgi, hoşgörü, adalet ve huzur ikliminin hakim olmasına vesile olmasını diliyorum.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Belediye Başkanı Seyfi Dingil, her yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında çeşitli etkinlikler ile kutlanan Kutlu Doğum Haftası’nın İslam coğrafyasında ve tüm dünyada şefkat, sevgi, hoşgörü, adalet ve huzur ikliminin hakim olmasına vesile olmasını diledi. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil mesajında şu görüşlere yer verdi;” Yüce Milletimiz tarihi geçmişinde uzun yıllardan bu yana Peygamberimizin doğumunu büyük bir coşku ile kutlamıştır.

Bütün bu merasimlerde Peygamberimiz anılmış ve onun her yönüyle anlatılmasına gayret gösterilmiştir. Bizler; iyiyi kötüden ayırt etmeyi, birbirimizi sevmeyi, paylaşmayı, yardımlaşmayı, ahlakın güzelliklerini, dürüstlüğü, doğruluğu, erdemli bir davranışı, hoşgörünün en mükemmelini, insana saygının en yücesini, şefkat ve merhametin sınır tanımayan boyutunu, adaletin en güzel tatbikatını, kısaca her şeyin en iyisini ve en güzelini, O Rahmet Peygamberinin tebliğ, tavsiye ve uygulamalarından öğrendik. Hayatımızı anlamlı kılan değerlerimizi, dünya ve ahiret dengesini, insan onuruna uyan yaşama sanatını bizlere hep o gösterdi. Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed’in doğum günü dolayısıyla idrak edilen Kutlu Doğum Haftası’nın; ülkemizden başlayarak İslam coğrafyasında ve tüm dünyada şefkat, sevgi, hoşgörü, adalet ve huzur ikliminin hakim olmasına vesile olmasını diliyor, milletimizin ve tüm İslam Alemi’nin Kutlu Doğum Haftası’nı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.