İstanbul’da Hatay Günleri Devam Ediyor

Bu yıl 5. Kez düzenlenen ‘İstanbul’da Hatay Günleri’ Görkemli bir törenle başladı. 8-13 Nisan tarihleri arasında Feshane’de gerçekleştirilecek olan tanıtım etkinliğinin açılış törenine, İstanbul Vali’si Vasip Şahin, Hatay Vali’si Ercan Topaca, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, İskenderun OSB Başkanı M. Fatih Tosyalı, İSSİAD Başkanı Recep Atakaş, STK temsilcileri, Esnaf Oda Başkanları ve davetliler katıldı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İstanbul ile İskenderun arasında çok büyük benzerlikler olduğuna dikkat çekerek, “İstanbul ile İskenderun’u kardeş gibi görüyorum. Çok büyük benzerlikleri var. Hatay dünyaya örnek olabilecek barış ve kardeşlik şehridir. Burada Hatay’ın bütün güzelliklerini sergiliyoruz. İstanbul’daki bazı Belediyeler de etkinliğimize destek verdi. İskenderun birkaç yıl içerisinde Miami gibi olacak. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Hatay çok güzel bir şehir. Ama İskenderun Hatay’ın çileği. Amanos tüneli projesinin tamamlanması ile birlikte, bölgenin dinamosu olacak. Bu proje Türkiye’nin en büyük istihdam projesi. İlk etapta 15 milyar dolarlık ihracat bekliyoruz.

Kalkınmaya ihtiyacımız var. İstanbul’daki belediyeler ile sürekli iş birliği içerisinde olacağız. Başta sayın Vali’miz ve HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş olmak üzere. Bu etkinliğe katkı sunanlara teşekkür ediyorum” dedi. Yapılan konuşmaların ardından davetliler tarafından stantların gezilmesine geçildi. Fuar alanında bulunan İskenderun Belediyesi standına İstanbul’da bulunan İskenderun’lu vatandaşların yoğun ziyareti oldu. Burada vatandaşlarla bir süre sohbet eden Belediye Başkanı Seyfi Dingil önümüzdeki süreç de yapılacak projeler hakkında bilgiler verdi.

hatay günleri 1 hatay günleri 2 hatay günleri 3 hatay günleri 4 hatay günleri 5

Önceki İçerikFarklı inançların birlikteliği tüm dünyaya örnek olacak
Sonraki İçerik“Bir Selam Bir Tebessüm” Projesine destek veren STK’lar TÜMSİAD’ı ziyaret etti