İskenderun Özel Gelişim Hastanesinde ‘Beyincik sarkması’ ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi

Gelişim’de ‘Beyincik sarkması’ ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi

Payas İlçesi’nde yaşayan 33 yaşındaki Ramazan Çirci, beyincik sarkması olarak bilinen Chiari Malformasyonu hastalığı nedeniyle geldiği Özel İskenderun Gelişim Hastanesi’nde gerçekleştirilen başarılı operasyon sonucu sağlığına kavuştu. Ramazan Çirci’nin cerrahi müdahalesini gerçekleştiren Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Selçuk Gözcü, hastanın şikâyetlerinin sona erdiğini ve bundan sonraki yaşamını sağlıklı olarak devam ettirebileceğini söyledi.

Riskli bir ameliyatı başarılı bir şekilde tamamladıklarını ifade eden Op. Dr. Selçuk Gözcü, “Dengesini tek başına sağlayamayacak durumda hastaneye başvuran hastamızın, şiddetli baş ağrısı ve kollara vuran boyun ağrıları mevcuttu. Aynı zamanda konuşma bozukluğu yaşayan Ramazan Çirci’nin el becerilerinde de ciddi azalma görülmekteydi. Yaptığımız muayene ve tetkikler sonucu hastada Chiari Malformasyonu tespit ettik ve kendisine ameliyat önerdik. Ramazan Çirci’nin kafatasının arka çukurundaki kemikleri alarak, genişletme işlemi gerçekleştirdik.

Arka taraftaki beyincik ve beyin sapının rahatlamasını sağladığımız hastamızın, ayrıca beyin zarına da genişletme işlemi uyguladık. Bu sayede beyin içindeki basıncı da ortadan kaldırmış olduk. Başarıyla sonlandırdığımız ameliyatın ardından hastamızı taburcu ettik. İki aylık rehabilitasyon süreci sonrası yaptığımız kontrollerde ise hastamızın şikâyetlerinin tamamen düzeldiğini gördük. Hastanemizin gerek fiziki kapasitesi, gerekse mevcut donanımıyla, bu tür üst düzey özellikli ameliyatları hastanemizde gerçekleştirebilmekteyiz. Ayrıca bu başarıya katkıda bulunan anestezi ve ameliyathane ekibine teşekkür ederim” açıklamasında bulundu.

“Bu hastalığın ölüme kadar birçok riski var”

Halk arasında beyincik sarkması olarak bilinen Chiari Malformasyonunun doğuştan oluştuğunu belirten Op. Dr. Selçuk Gözcü, “Chiari Malformasyonu, beyincik ve beyin sapının omurilik kanalı içerisine sarkmasıdır. Doğuştan kafataslarının arka çukuru küçük kaldığından, beyincik ve beyin sapı omurilik kanalı içerisinde yer değiştirir. Bu nedenle hastanın dengesi ile ilgili problem oluşabilir. Bu tür hastalarda baş ağrısı, yürüme bozukluğu, kollara vuran boyun ağrıları, kaslarda kuvvetsizlik, konuşma bozukluğu bulguları görülmektedir. Hastaların sosyal olarak iletişimleri de kopar. Bu sendromun felçten ölüme kadar birçok riski bulunuyor. Tedavi edilmediği takdirde ilerleyen yaşlarda hastalık da ilerlediği için felç kalma riski yüksek olabiliyor. Beyinciğin omuriliği sıkıştırarak içerisinde sıvı birikmesine yol açması nedeniyle denge merkezi etkileniyor. Beynin içerisinde beyin omurilik sıvısının yolunda tıkanıklık oluşuyor. Tedavisi de ancak cerrahi yolla yapılabiliyor” şeklinde konuştu.

“Hastalığım benim için kâbus oldu”

Chiari Malformasyonu tanısı konulan Ramazan Çirci ise hastalıktan kurtulduğu için mutluluğunu dile getirerek, “12 yıl önce fark ettim hastalığımı. Son zamanlarda düğmemi ilikleyemeyecek duruma gelmiştim. Hayattan zevk almıyordum artık. Daha önce birçok merkeze başvurmama rağmen, şikâyetlerim devam ediyordu. Yaptığım araştırmalar sonucunda Dr. Selçuk Gözcü’ye başvurdum. Dr. Selçuk Gözcü’ye güvendim ve ameliyat olmaya karar verdim. Ameliyat sonrası yaşadığım tüm sıkıntılar sona erdi. En büyük mutluluğum ise, sosyal hayatıma dönebilmek oldu. Beni tekrar hayata bağlayan doktorum Selçuk Gözcü’ye ailem ve ben minnettarız” dedi.

1 2 3 4