1. Bahar Şenliği Kültür ve Sanat Etkinlikleri tüm hızıyla sürüyor

Arapça tiyatro beğenildi

Arsuz Belediyesi, 30 Mart Yumurta Bayramı(Ğid Sabatağş) ile 14 Nisan Bahar Bayramı (Evvel Nisan) arasında kalan 14 günlük sürede gerçekleştirdiği 1. Bahar Şenliği Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında ilçede ilk kez bir Arapça tiyatro gösterisine ev sahipliği yaptı. Akçalı Alyans Düğün Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve eşi Selda Culha, belediye başkan yardımcıları Ali Yavuz ve Sedat Deveci, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Arapçayı yaşatmak için tiyatro sahnesini kullanan ve toplumsal olayları Arapça’yla dile getiren “Mesreh El Emel” Tiyatrosu hem düşündüren, hem de güldüren skeçleriyle Arsuzluların beğenisini kazanırken, Hatay’ın ünlü sanatçısı Semir Yalçın ise söylediği Arapça şarkılarla gösteriye ayrı bir renk kattı.

“Çocuklarınıza Arapça öğretin”

Mesreh el Emel Tiyatro Koordinatörü Belgin Ayrancı, hem Arapça, hem Türkçe olarak yaptığı konuşmada, tiyatro oyunlarında yöre halkının anlayabileceği şekilde, günlük yaşamda konuşulan Arapça’yı kullandıklarını belirterek, “Mesreh El Emel Tiyatro Grubu olarak on yıldır Arapça tiyatro yapıyoruz. Hem güldürüyor, hem düşündürüyoruz. Sizden ricam; Arapça konuşmanız ve çocuklarınıza Arapça öğretmenizdir. Çünkü; anadilini bilmeyenler, tarihlerini ve asıllarını unuturlar” dedi.

“Her lisan bir insan”

Arsuz Halkı’yla birlikte ilçede ilkleri yaşamaktan mutluluk olduğunu söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da, “1. Bahar Şenlikleri kapsamında bu yıl ilk kez düzenlediğimiz kültür ve sanat etkinliklerimiz dolu dolu devam ediyor. Bu etkinlikler inşallah önümüzdeki yıllarda artarak devam edecek. 30 Mart Yumurta Bayramı’nda yumurta tokuşturarak başlayan şenliklerimiz, tiyatro gösterileri, konserler, konferanslar, satranç ve futbol turnuvalarıyla sürüyor. Etkinliklerin finalini ise 14 Nisan Salı günü saat: 20.00’de Gözcüler Sahili’nde düzenleyeceğimiz İlkay Akkaya konseri ile yapacağız. Tüm halkımızı konserimize bekliyoruz. İlçemizde ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda bugün Arapça’yla sergilenen “Mesreh El Emel” tiyatrosunu izlerken, Semir Yalçın’ın seslendirdiği birbirinden güzel Arapça şarkılarla da eğlendik. Aslında, sadece Türkçe, Arapça ve İngilizce değil her dili bilmeliyiz ve konuşmalıyız. Çünkü her lisan, bir insan” diyerek, yabancı dil öğrenmenin önemine dikkat çekti.

“Mesreh El Emel” tiyatrosu 7 Nisan Salı günü Saat:20.00’de Karaağaç Klas Düğün Salonu’nda yeniden sahnelenecek.

2 3 Mesreh El Emel tiyatro grubu