1. Dönemde En Başarılı Okul İskenderun Namık Kemal Ortaokulu

İskenderun Namık Kemal Ortaokulu sportif ve sosyal alanda elde edilen başarılar ile adeta göğüs kabarttı. Toplam 15 farklı branşta derece elde eden Namık Kemal Ortaokulu, ortaya çıkan tablo ile ilçede ki ortaokulların lokomotifi oldu. Başarışlı eğitimci Ali Koç’un okul müdürlüğünü yaptığı Namık Kemal Ortaokulu’nda futboldan yüzmeye, kort ve masa tenisi, satranç şampiyonası, basketbol müsabakaları, konulu resim ve şiir yarışmaları ile TEOG sınavında derece elde eden öğrenciler okullarına İskenderun’da bir dönem içerisinde en çok başarı elde eden okul olma unvanını da kazandırdılar.

TEOG Sınavı’nda Türkiye 1.si Namık Kemal Ortaokulu’ndan Çıktı

İşte başı abidesi Namık Kemal Ortaokulu’nda öğrencileri zirveye taşıyan öğretmenler ve başarılı öğrencileri: “Bülent Kalın ve İ. Cem Özer’in çalıştırdığı küçük futbol takımı Hatay il birincisi oldu. Yine Kalın ve Özer’in çalıştırdığı Yıldızlar futbol takımı da Hatay il birinciliği elde etti. Salih Seven ve İ. Cem Özer’in çalıştırdığı Küçük Erkek Yüzme takımı da Hatay il birinciliğini elde etti.

Hamza Aslantaş ve Bülent Kuvvetli’nin çalıştırdığı Yıldız Kız Kort tenisi takımı İskenderun birincisi oldu. Mustafa Yıldırım tarafından çalıştırılan Küçük Kız Masa Tenisi Takımı Hatay birincisi oldu. Zeki Dural’ın çalıştırdığı Yıldızlar 1 Satranç takımı İskenderun Yıldızlar Satranç liginde birinci olup Türkiye şampiyonasına katılma hakkı kazandı. Yine Dural’ın çalıştırdığı Yıldızlar 2 Satranç Takımı İskenderun Yıldızlar Satranç liginde üçüncü olmuştur. Dural’ın çalıştırdığı Namık Kemal Umutları 2. Satranç Takımı ise Küçükler Satranç liginde dördüncü oldu ve Türkiye şampiyonasına katılmaya kazandı.

Salih Seven tarafından çalıştırılan Küçük Kız Basketbol takımı Hatay üçüncüsü oldu. Mustafa Kara’nın yarışmaya hazırladığı “Verem Eğitimi” konusunda Melihcan Yüncüoğlu isimli Namık Kemal Ortaokulu öğrencisi karikatür dalında Hatay birincisi oldu. Yine Mustafa Kara’nın yarışmaya hazırladığı “Verem Eğitimi” konusunda Duru Narlı isimli Namık Kemal Ortaokulu öğrencisi resim dalında Hatay birincisi oldu. Kara’nın yarışmaya hazırladığı öğrencilerden S. Ulaş Baş, İskenderun Belediyesince hazırlanan “Depremle Yaşamak” konulu resim yarışmasında birinci olurken, ‘Öğretmenler Günü’ konulu resim dalı yarışmasında Yeşim Gedikoğlu İskenderun birincisi, Seçkin Gedikoğlu İskenderun ikincisi oldu.

Pınar Alacacı ise “Ekmek İsrafının Önlenmesi” konulu resim yarışmasında Hatay ikincisi olurken Rana Mercan Gübay tarafından aynı konulu şiir yarışmasına hazırlanan Başak Kaya ise Hatay birincisi oldu. Okulun en başarılı öğrencilerinden gösterilen Kübra Şimşek ise TEOG 1. Dönem sınavlarında tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye birincisi oldu”

Hatay şampiyonu olan takımların ilimizi Türkiye şampiyonalarında temsil edecekleri öğrenildi.

namık (1) namık (2) namık (3) namık (4) namık (5)

Önceki İçerikArsuz 1. Bahar Şenliği başlıyor
Sonraki İçerikUğur Ağca, Hatay’ın 10 Milletvekilini Biraraya Getiririm