Türk Metal’le İsdemir Buluşuyor

İsdemir emekçileri ile bir araya gelen ve büyük bir kalabalığa hitap eden Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Ne mutlu bana ki Türk Metalle birlikte İskenderun’a bahar geldi, bayrağımız İsdemir semalarında dalgalanacak” dedi.

Korkunun Ecele Faydası Yok
Gün Bu Gündür
Genel Başkan Pevrul Kavlak, İsdemir işyerinde örgütlenme mücadelemizde sona gelinen bu süreçte İsdemir’lilerle bir araya gelmek için İskenderun’a geldi.
Dörtyol otobanında büyük bir konvoyla karşılandı. Payas’tan ve Dörtyol’dan gelen yüzlerce araçlık konvoyla İsdemir iş yerine gelen Kavlak, burada bir grup işçi tarafından çiçeklerle karşılandı.
Hemen akabinde İSDEMİR yöneticileri ile bir araya gelerek gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptılar.
İsdemir İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Burtay Koraltan, İsdemir İşletmelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şafak Çarpar, İsdemir İnsan Kaynakları ve İdari İşler Direktörü Hasan Durgun ile bir araya gelerek bir görüşme gerçekleştirdi. Genel Başkan Yardımcımız Mesut Gezer de toplantı da hazır bulundu.
İsdemir’den ayrılan Kavlak, yine konvoylar eşliğinde İskenderun’a hareket etti. Burada binlerce İsdemir emekçisi ile bir arada olarak Grand Plaza salonunu komple dolduran İsdemirlilerin coşkusu ve sevincini ve coşkusunu paylaştı.

Türk Metalin Askeri Gibi Çalışmaya Hazırım

İsdemir işyerinde örgütlenme mücadelesinde sona gelinen bu süreçte İsdemirlilerle bir araya gelen Türk Metal Sendikası bölge sorumlusu Metin Önde, müthiş tezahüratlar içinde konuşmasına başladı, Türk Metal zafer günündeyiz bu mücadelede gece gündüz emek verdiniz yola çıkarken tek şey söyledik huzur için daha iyi yaşam için varız demiştik. 18 aylık mücadele sonunda bir tıkanıklık gördüm ve Genel başkanımız Pevrul Kavlak’tan rica ettim görevden ayrılmak istediğimi, başkanımız hoş görü ile karşıladı. Ancak gördüğüm luzum üzerine aldığım bu karar bir vazgeçiş bir pes ediş değildir. Tam tersine daima hangi görev verilirse Türk Metalin askeri gibi çalışmaya hazırım dedi.
Metin önde, İsdemir’in Yiğit Evladıdır
Genel Başkan Pevrul Kavlak, ise yaptığı konuşmada şu sözlere dikkat çekti, İsdemir’de ilk ateşi yakan ilk kıvılcımı işçiyle buluşturan güzel insan Metin Önde’yi aldığı karardan dolayı kutluyorum. Sadece sizlerin adına gösterdiği davranış büyüklük göstermiştir. Verdği destekten dolayı ona binlerce kez teşekkür ediyorum. Ancak Metin Önde bizimdir onu bir yere göndermiyoruz. Bundan sonraki yaşamını Adana Şube Başkanı, Akdeniz bölge Sorumlumuz olarak devam edecektir.
Gün Oldu, Devran Döndü Keser Döndü, Sap Döndü…
Kavlak,konuşmasını şu sözlerle sürdürdü, “İsdemir’li kardeşlerimin yürek atışlarını duyabiliyorum. Ne mutlu bana ki Türk Metalle birlikte İskenderun’a bahar geldi” diyerek müjdeyi verdi. Türk Metal, dev bir tsunami dalgası gibi emek hırsızlarının, grev kaçkınlarının, top cambazlarının tepesine inmek üzere. Korkunun ecele faydası yok!
Gün oldu, devran döndü… Keser döndü, sap döndü… Anadolu ermişinin dediği gibi dem, bu demdir… Gümbür gümbür geliyoruz arkadaşlar” dedi.
Kavlak, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:
Ne mutlu bana ki bu günleri gördüm. Tepeden tırnağa insan kokan, Baştanbaşa uygarlık kokan bu şehirde sizlerle birlikte yürüyecek yolum, sizlerle birlikte verecek kavgam, namerde soracağım hesap varmış. Allah hepinizden razı olsun. Yolumuz açık olsun, Türk Metalle İsdemir buluşuyor.
Alın teriyle hak buluşuyor, emekle ekmek, kavgayla zafer, İsdemirle Türk Metal buluşuyor. Kutlu olsun…
Geride Kalan Pisliği Temizleme Zamanıdır
Kavlak, konuşmasında İsdemir’de yaşanan oyunları tek tek anlattı. İsdemir Vakfının başarısızlığı, hezimetle sonuçlanan grev, yetki oyunları gibi geçmişte yaşanan sıkıntıları hatırlattı.
Bunların geçmişte yaşandığına dikkat çeken kavlak; “Şimdi zaman, el ele verip, kol kola girip, omuz omuza yaslanıp, kayıplarımızı telafi etme zamanıdır. Şimdi zaman, geride kalan pisliği temizleme zamanıdır. Temizlik zamanıdır” dedi.
Kimse Rüya Görmesin
Kavlak özellikle yetki konusuna da açıklık getirerek; şunları söyledi:
Hesap ortada. Sahte sendikanın şu andaki üye sayısı 600’ün altına indi. Son 1 haftada Türk Metalli olan arkadaşlarımızın sayısı 1000’i aştı. Ve bu rakam, her geçen dakika hızla yükseliyor. Kimse rüya görmesin. Siz yıllarca top peşinde koştunuz ama top şimdi bizim ayağımızda. İsdemir işçisi ortalayacak, Ben 90 takacağım, 90’a. Umuyoruz ki bu yılın ilk yarısı içinde bu sorunların tümü ortadan kalkacak. Türk Metal resmen yetkiyi aldıktan sonra, toplu sözleşme masasına oturacak.
Genel Başkanımız Kavlak konuşmasının devamında aynı zamanda İsdemirlilere şu şekilde hoş geldiniz mesajı verdi:
İsdemir’li kardeşim,
Namertle kavga için,
Mazlumla kucaklaşmak için,
Köle tüccarlarıyla hesaplaşmak için,
Türkiye işçi sınıfının mücadelesi için
Omuz vermeye hoş geldin.
Toplantıya Türk Metal Sendikası Genel Sekreteri Yücel Yücel ve pek çok Türk Metal Sendikası şube başkanı katıldı.
İsdemir Sürünme Yerden Kalk
Türk Metal sendikası yeni başkanı mevlut yıldız, yaptığı konuşmada şunları söyledi, İsdemirin işçisinin uzun aylardır verdiği mücadeleyi biliyorum. Artık daha fazla kayıp yaşamak adına bu görevi üstlendim. Amacımız, bölünmüş, bir birinden ayrılma noktasına gelmiş isdemir işçisini bir araya getirmektir. Hepimiz dik ve korkusuzca duracağız birlikte rahmet ayrılıkta azap vardır.
Artık dur diyelim İsdemir işçisi bu nedenle size sesleniyorum İsdemir işçisi Sürünme Yerden Kalk şeklinde konuşmasını bitirdi.

11053419_891311244244300_4360855764682347919_n 11081109_891337207575037_6569788616487694073_n 11081490_891311570910934_2467383063993565863_n 11083924_891336347575123_6069535421213869919_n 11096612_891336447575113_7013872714914368517_n genel başkan

Önceki İçerikBaşkan Dingil, mahalle muhtarlarıyla düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi
Sonraki İçerikNaciye Suna Oktay Tekin İlkokulu Öğrencilerinden Orman Haftası Etkinliği