ÇİFTÇİLERE ALIÇ FİDANI DAĞITIMI YAPILDI

Belen Kaymakamlığı’nca Aşılı Alıç meyvesi üretimini arttırmaya yönelik çalışmalar kapsamında, alternatif ürün oluşturma ve çiftçilerimizin ekonomik seviyelerini yükseltme amacı ile temin edilen 24.000 adet çıplak köklü ve 1.500 adet tüplü olmak üzere 25.500 alıç fidanı düzenlenen törenle 247 çiftçimize teslim edildi.

Fidan teslim töreni; Kaymakam Abdulaziz AYDIN, G.T.H.İlçe Müdür V. Veli KURT İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir ŞAHAN, Ziraat Odası Başkanı Selahattin YALMAN, Belediye Meclis üyeleri Uğur KURT ile Şerafettin SOLMAZ, Kıcı, Güzelyayla ve Benlidere Mahalle Muhtarları ve çiftçilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

G.T.H.İlçe Müdür V. Veli KURT tarafından; teslim alınacak Alıç fidanlarının tüplere alınarak bir yıl tüplerde yetiştirilmesini, gelecek yıl aşıları yapıldıktan sonra toprakla buluşturulması hususunda çiftçilere teknik bilgiler verildi.

Kaymakam AYDIN; İlçede göreve başladığı günlerde gerek Alıç meyvesinin ekonomik değeri gerekse de Belen ve çevresinde bu meyvenin yetişmesine uygun iklim koşulları bulunması nedeni ile çiftçilerimizin bu meyveden daha fazla üretmelerini sağlamak amacı ile bir çalışma başlatıldığını, ancak Orman İşletmesinden söz konusu fidanları temin etmenin zaman aldığını, teslim alınan fidanların zor şartlarda çiftçimize ulaştırıldığının bilinci ile fidanların yetiştirilmesine gereken önemin verilmesi ifade edilerek hayırlı olması dileğinde bulundu. Fidanların temin edilmesi ve çiftçilerimize teslimi çalışmalarında emeği geçen personellere teşekkür edildi.

DSC_0019 DSC_0030 DSC_0037 DSC_0045 DSC_0054