İTSO’da Müşterek Meslek Komite Toplantısı 2.kez düzenlendi

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO)’nda Müşterek Meslek Komite Toplantısının 2.si düzenlendi. İTSO Başkanı ı Levent Hakkı Yılmaz Başkanlığında düzenlenen toplantıda Meslek komitelerinin sorunları ve çözüm önerileri görüşüldü.

Toplantı öncesi KOSGEB Hatay Hzmet Merkez Müdürü Knan Sert, Kobilere yönelik kredi ve teşviklerle ilgili sine-vizyon destekli olarak sunum yaraka, bilgiler veerdi.

Yılda iki kez düzenenen toplantının ilkinin Eylül ayında yaplıdığını ve ikinci toplantının da Mart ayına alındığını beliren İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, “Meslek Komite toplantılarının düzenli olarak organize edilmesinin ardından, bütün meslek gruplarının sektörlerine yönelik detaylı bir çalışma da başlamış oldu. Meslek komitesi üyeleri, sektör sorunlarına ve çözüm önerilerine yönelik araştırmalar ve çalışmalar yaparak, yönetim kurulumuza rapor halinde sundular.

Siz değerli meslek komitesi üyelerinin hazırlamış olduğu yararlı rapor ve dilekçelerin ışığında; İTSO Yönetim Kurulu olarak birçok girişimde bulunduğumuzu sizlerle paylaşmak isterim. Bu toplantıların bazılarını başlıklarla sizlerle paylaşmak istiyorum, 18. Grup Meslek Komitesi üyeleri tarafından, Sigortacılık sektöründe istihdam edilmek üzere teknik eleman yetiştirmek amacıyla eğitim verilmesi talep edildi. Bu talebin tarafımıza ulaşmasının hemen akabinde; odamız ve İskenderun Sigorta Acenteleri Birliği ile ortaklaşa Sigorta Teknik ve Bilgilendirme Eğitim Semineri düzenlenmiş, eğitim sonrasında 35 adet katılımcıya sertifika verilmiştir. Ayrıca sertifika alan arkadaşlardan 9 adet kursiyer istihdam edilmektedir.

Oldukça faydalı olduğunu düşündüğüm bu seminerin 2015 yılı içerisinde yeniden düzenlenmesini planlamaktayız. odamıza kayıtlı olan üyelerimizin iletişim bilgilerinin güncel tutulmasına yönelik talepleri olmuştur. Odamız tarafından bu talep dikkate alınmış, iletişim bilgi güncelleme formu oluşturularak üyelerimize dağıtılmıştır. Ayrıca bu form dergimizde de basılmak suretiyle üyelerimizin bilgisine sunulmuştur. Mevcut personelimiz üye bilgilerini güncelleme konusunda görevlendirilmiştir.

Şuanda üyelerimizin yaklaşık %50’lik bölümünün bilgileri güncellenmiş olup, çalışmalarımız hala devam etmektedir, filtre sektör analizlerinin yapılması amacıyla bir toplantı düzenlenmesi talep edilmişti. Bu talebe istinaden, geçtiğimiz günlerde odamızda bir ‘’Filtre Sektör Çalıştay’ı’’ düzenlenmiştir. Bu çalıştay’da bölgemizin önde gelen filtre sektör temsilcileri bir araya gelerek, sektöre yönelik sorun ve çözüm önerileri hakkında görüş alışverişinde bulunmuşlardır. Bu gibi faydalı toplantıların, kapsamının daha da genişletilerek devam edeceğini eklemek isterim” dedi.

8. Grup, 9. Grup ve 10. Grup Meslek Komitesi Üyelerinden gelen ortak talep ise, bölgemizde sıklıkla yaşanan elektrik kesintilerinin giderilmesi yönünde taleplerinin olduğunu hatırlatan itso Başkanı Yılmaz, Elektrik kesintisi problemi uzun zamandır yönetim kurulumuzun da gündeminde yer alan bir sorundu. Bizler bu konuda yaptığımız araştırmalarda, İskenderun Kaymakamlığımızdan elektrik altyapısının düzeltilmesi amacıyla birçok yatırımın yapıldığı bilgisine ulaştık. Bu sorunu ilk olarak, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenmiş olan VII. Ticaret ve Sanayi Şurası’nda dile getirdik. Sonrasında; Sayın Başbakanımızın Hatay ziyareti esnasında gerçekleştirilmiş olan toplantıda, ayrıca Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan’ımızın katılımlarıyla şehrimizde gerçekleştirilmiş olan başka bir toplantıda, bizzat bu problemi kendilerine iletme fırsatı bulduk.

Sayın Başbakanımız konuyla ilgili gerekli çalışmaların yapılması talimatını verdi.” Dedi. Meslek komitelerindeki konuları anlatan itso Başkanı Yılmaz konuşmasının sonura ise, “Sizlerin de desteğiyle odamız her geçen gün büyümekte, gelişmekte ve kurumsallaşmaktadır. Başta Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarım, Meclis Başkanım, Meclis Üyesi arkadaşlarım ve siz değerli meslek komite üyesi arkadaşlarım olmak üzere emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ederim.” İfadelerine yer verdi.

İTSO DA MÜŞTEREK MESLEK TOPLATISI2.KEZ YAPILDI (2) İTSO DA MÜŞTEREK MESLEK TOPLATISI2.KEZ YAPILDI (4) İTSO DA MÜŞTEREK MESLEK TOPLATISI2.KEZ YAPILDI (5) İTSO DA MÜŞTEREK MESLEK TOPLATISI2.KEZ YAPILDI (6) İTSO DA MÜŞTEREK MESLEK TOPLATISI2.KEZ YAPILDI (8) İTSO DA MÜŞTEREK MESLEK TOPLATISI2.KEZ YAPILDI (9)