ARMUTLU’YA TÜRK BAYRAĞI

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Armutlu Mahallesi’nde düzenlenen törenle Türk Bayrağı’nı göndere çekerek bayrağa olan sevgisini bir kez daha gösterdi.

Armutlu BP Kavşağı’nda düzenlenen törene Başkan Savaş yanı sıra, HBB Başkan Vekili Serdar Güven, HBB Doç.Dr.Lütfü Savaş’ın eşi Nazan Savaş, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) temsilcileri, Armutlu Mahallesi Muhtarı Ahmet Çiçek, Armutlu Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Tevfik Erkek ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Yoğun katılımın olduğu ve “Hatay Seninle Gurur Duyuyor Büyük Başkan” sloganlarının atıldığı programda konuşma yapan Başkan Savaş, hayırlı bir iş için burada olduklarını ifade ederek; “Armutlu ve Cumhuriyet Mahallesi’ni birbirine bağlayan kavşağımız yıllardır bakımsız durumdaydı. Şimdi güzel bir düzenleme yaptık. Bu güzel çalışmanın üzerine Türk Bayrağı’mızı dikeceğiz. İnşallah Türkiye Cumhuriyeti var oldukça gönderden inmeyecek bir bayrak ve bu bayrağımızı biz Armutlu’daki hemşehrilerimize emanet ediyoruz” dedi.

Türk Bayrağı’nı kazanmak için büyük mücadelelerin verildiğini hatırlatan Başkan Savaş, “Bu bayrak için binlerce, yüzbinlerce şehit ve gazi verdik. Ebediyete intikal etmiş başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimize minnettarız. İnsanların millet olması için önce bayrağının olması, vatanının olması ve özgür insanların olması lazım. Biz Allah’a şükür özgürüz, bölünmeyecek bir vatanımız var, özgürlüğümüzü simgeleyen şehitlerimizin kanıyla sulanmış bayrağımız var. Bu bayrağı Hatay olarak emanet alıp ebediyete kadar yukarda dalgalandıracağız” ifadelerine yer verdi.

Seçim Dönemine Gönderme

Geçmişte bayrakla ilgili çok şey konuşulduğunu ve bayrak üzerinden siyaset yapıldığını hatırlatarak seçim zamanındaki spekülasyonlara gönderme yapan Başkan Savaş konuşmasına söyle devam etti: “Biz bayrağımızı gönderde görelim, özgürlüğümüzü simgelesin, ona karşı bir Türk vatandaşı olarak vazifemizi yapalım, ülkemize sahip çıkalım, çocuklarımız için gelecek nesillerimiz için güzel bir ülke ve şehir bırakmak istiyoruz tek derdimiz bu. Bunlar üzerinde siyaset yapılmayacak kadar önemli kavramlardır. Bu duygu ve düşüncelerle bayrağımız hepimize hayırlı ve uğurlu olsun.”

Armutlu Bu Bayrak İçin Canını Verir

Armutlu Mahallesi Muhtarı Ahmet Çiçek de, mahallede eksik kalan hizmetlerin son zamanlarda giderildiğini ifade ederek, HBB’nin bu duyarlılığından dolayı Başkan Savaş’a teşekkürlerini sundu.

Dernek Başkanı Tevfik Erkek yaptığı konuşmada ise, Armutlu’nun geçmiş zamanda meydana gelen olaylarla isminin duyulduğunu belirterek; “Aslında Armutlu halkı, bayrağı, vatanı ve vatanın bütünlüğü için canını vermeye hazır olan bir halktır. Bu bayrağı bize armağan eden Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Doç. Dr. Lütfü Savaş’a mahallem adına teşekkür ediyorum. Bu bayrak için canımız feda, bu bayrak altında Allah bize ölmeyi nasip etsin” ifadelerine yer verdi.

Yapılan konuşmaların ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve okunan İstiklal Marşı eşliğinde Başkan Savaş, Başkan Savaş’ın eşi Nazan Savaş, Mahalle Muhtarı Çiçek, Dernek Başkanı Erkek ve diğer katılımcılar Türk Bayrağı’nı göndere çekti.

ARMUTLU BP KAVŞAĞI'NA TÜRK BAYRAĞI (1) ARMUTLU BP KAVŞAĞI'NA TÜRK BAYRAĞI (3) ARMUTLU BP KAVŞAĞI'NA TÜRK BAYRAĞI (7)