DOWN SENDROMLU ÇOCUKLAR BASKETBOLLA COŞTU

Hatay Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı “21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü” dolayısıyla örnek bir etkinliğe imza attı.

Antakya Kapalı Spor Salonu’nda, Hatay BŞB Kadın Basketbol takımı, Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezleri’nde eğitim gören down sendromlu çocuklara tişört hediye etti ve onlarla bir gösteri maçı yaparak farkındalık oluşturdular. Maç sonunda sporcularla sohbet eden çocuklar, salonda müzik eşliğinde dans etti.

Düzenlenen etkinlikle ilgili konuşma yapan Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezleri Müdürü Zeynel Abidin Erdem, Bu organizasyonun gerçekleşmesini sağlayan Hatay Büyükşehir Belediye başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a teşekkürlerini sunarak; “Tüm dünyada 6 milyon civarında Down sendromlu birey yaşamaktadır. Türkiye’de tam bir sayı olmasa da yaklaşık 100.000 Down Sendrom’lu kişi olduğu tahmin ediliyor. Down sendromunu iyileştirecek veya yok edecek bir tıbbi tedavi yoktur. Tek yol eğitimdir. 0-2 ay itibariyle eğitime başlamak son derece önemlidir” dedi.

Normal bireylerde olduğu gibi down sendromlu çocuklarda da bireysel farklılıklar olduğunu hatırlatan Erdem, “Hatay BŞB Kadın Basketbol Takımı ile kurumlarımızda eğitim gören down sendromlu çocuklarımız beraber maç yaptı. Çocuklarımızın mutlu olması, sporcu bayanların ilgisi çocuklarımıza verdikleri hediyeler bizleri de mutlu etmiştir. Bu anlamda topluma mesaj verme noktasında bizimle ortak hareket eden başta Hatay BŞB Kadın Basketbol Takımı sporcularına, antrenörlerine teşekkür ederiz.” dedi.

DOWN SENDROMLU ÇOCUKLAR BASKETBOLLA COŞTU (1) DOWN SENDROMLU ÇOCUKLAR BASKETBOLLA COŞTU (2) DOWN SENDROMLU ÇOCUKLAR BASKETBOLLA COŞTU (3)