AKP İKTİDARINDA AHLAKİ TAHRİBAT HAD SAFHAYA ULAŞTI

AKP’nin “AB bir medeniyet projesidir” diyerek Avrupa Birliği’ne teslim olduğuna dikkat çeken Saadet Partisi Hatay Kadın Kolları Başkanı Miyase Hocaoğlu “Bütün ahlaki tahribat ve saymaktan hicap duyacağımız değişiklikler bu başlık altında yapılmaktadır. Bu düzenlemeler bizim inancımızla, kültürümüzle, tarihimizle bağdaşmayan, toplumumuzun yapısını bozmaya yönelik uygulamalardır” dedi.

Her Türlü Zulme Karşıyız

Dünyanın 80 ayrı bölgesinde İslam coğrafyaları başta olmak üzere iç savaş, çatışma ve kaos yaşandığına dikkat çeken Saadet Partisi Hatay Kadın Kolları Başkanı Miyase Hocaoğlu, “Birleşmiş Milletler kaynaklarına göre, 52 milyon insan açlık, yoksulluk ve çatışmalar yüzünden yerini, yurdunu değiştirmek zorunda kaldı. Afrika’da her dört çocuktan birisi beş yaşını görmeden hayatını kaybediyor. Her on dakikada bir çocuk önlenebilir hastalıklar nedeniyle ilaç bulamadığı için ölüyor. Son on yılda savaşlar neticesinde iki milyondan fazla çocuk öldü. Beş milyon insan engelli durumuna düştü. Dünyada 7 milyar 125 insanın yarısı günde 2 dolardan az bir para ile yaşamaya çalışıyor. Yılda 2 milyon 500 bin çocuk kaçırılıyor. Bunların 1 milyon 500 bini fuhuş batağına düşüyor” diye konuştu.

Dünya üzerinde adaletsiz bir gelir dağılımı olduğunu belirten Miyase Hocaoğlu, “Dünyanın en zengin 85 ailesi, dünya servetinin yüzde 99’una sahip ve geri kalanlar da dünya servetinin yüzde 1’ine sahip. Oysa bu dünyada herkese yetecek yer de var, nimette. Bütün bunlar var fakat adil düzen yok” dedi. Saadet Partisi olarak dünya üzerinde oluşan kölelik düzenine karşı olduklarını bildiren Asiltürk, “Her türlü zulme karşıyız. Sömürüye karşıyız. Daha fazla silah satmak için, daha fazla çatışma çıkaran düzene karşıyız. Bir damla petrol için, bin damla kan akıtmaktan çekinmeyen sisteme karşıyız. Dünyanın adil düzene ihtiyaca var” dedi.

Yol Yapmakla Kalkınma Olmaz

Saadet Partisi’nin “Yeni Bir Dünya” idealinde olan bir parti olduğuna dikkat çeken Miyase Hocaoğlu, “Bunun için 1997 yılında 54. Hükümet’in Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan önceliğinde D-8 kuruldu. Bugün aktif olarak D-8 çalıştırılsaydı dünyada ve İslam coğrafyalarında olan kan ve gözyaşı alsa olmayacaktı” dedi.
Son yıllarda Türkiye’de meydana gelen olayları da değerlendiren Miyase Hocaoğlu, “AKP’nin 12 yıllık iktidar döneminde olumlu icraatlar olarak algılanan; yollar, hastaneler, havalimanları, hızlı trenler, sağlık hizmetlerindeki yenilikler, TOKİ vasıtasıyla vatandaşı ev sahibi yapma bütün bunlar gündelik hayatı kolaylaştıran icraatlardır. Yol yapma ile kalkınma olmaz. Kalkınma ancak Sanayileşme ve ileri teknoloji ile olur” diye konuştu. AKP’nin “AB bir medeniyet projesidir” diyerek Avrupa Birliği’ne teslim olduğunu kaydeden Asiltürk, “Bütün ahlaki tahribat ve saymaktan hicap duyacağımız değişiklikler bu başlık altında yapılmaktadır. Bu düzenlemeler bizim inancımızla, kültürümüzle, tarihimizle bağdaşmayan, toplumumuzun yapısını bozmaya yönelik uygulamalardır. Son yıllarda ahlaki tahribat hat safhaya ulaştı” dedi.

Ekonomi Bıçak Sırtında

Son 12 yıllık tabloya bakıldığı zaman ekonominin de bıçak sırtında olduğunu dile getiren Miyase Hocaoğlu, “Bugün toplam iç ve dış borç 615 milyar dolardır. 2015 bütçesinde yatırıma 41 milyar TL ayrılmasına karşın, faize 54 milyar TL ayrılmıştır. Mayıs 2013’te IMF’e borcumuz bitti. Ama 623 milyar TL kamunun borcu var. 623 milyar TL borca karşılık faiz ayrılmıştır. Buna karşılık 2015 yılında memura aylık maaş artışı yüzde 3+3 olarak uygulanacaktır. Genel zamlar karşısında bu artış eriyip gitmektedir. Dokuz milyon emekliye verilen enflasyon farkı yüzde 2,3 olmuştur. Bu emeklilerle alay etmektir. Açlık sınırı bin 250 TL, asgari ücret 949 TL’dir. Saadet Partisi iktidarında hiçbir çalışanın maaşı asgari ücret altında olmayacaktır” şeklinde konuştu.

0-0-0-abababaaabbbsaadatparti

Önceki İçerikUğur Ağca İMO’yi Ziyaret Etti
Sonraki İçerikOrhan Berrak’tan Davullu Zurnalı Kutlama