İlaçlama Çalışmaları Devam Ediyor

İskenderun Belediyesi, vatandaşların rahat bir yaz dönemi geçirmesi için ilaçlama ekiplerinin sayısını arttırdı. Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler sivrisinek ve haşereyle mücadelede fosseptikler, bataklıklar, kanallar, mazgallar, durgun sular ve açık alanlarda aralıksız ilaçlama çalışması yapıyor.

Şehrimize bağlı Bekbele, Bitişik, Akçay, Gediksaray, Çınarlı ve Orhantepe mahallelerinde çalışmalarını aralıksız sürdüren ekipler bölgenin her yerinde özellikle sinek üreme alanlarında etkin ilaçlama faaliyetinde bulunuyor. Çalışmalar aynı anda İskenderun’un tüm mahallelerinde başladı. Sinekle mücadele kapsamında toplam 8 farklı ekip 3 araç ile vatandaşların rahat bir yaz mevsimi geçirmesi için etkin bir ilaçlama çalışması yapıyor.

Halktan gelen şikâyetleri de değerlendiren İskenderun Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri sinekle mücadelenin başarıyla yürütülmesinin halkın katılımı sayesinde mümkün olduğunu belirttiler. Yetkililer şu uyarılarda bulundu: “Küçük bir su birikintisinde bile binlerce larva üreyeceği göz önüne alınırsa küçük kaplarda ve bina bodrumlarında su birikintisi oluşması önlenmelidir. Fosseptik taşkınlarının önlenmesi, fosseptik kapaklarının onarılması ve kesinlikle açık bırakılmaması gerekir. Vatandaşların çöplerini kapalı, poşetlenmiş şekilde atmaları çok önemli. Bu konuda vatandaşlarımızın duyarlı olmasını istiyoruz”.

ilaçlama 1 ilaçlama 2 ilaçlama 3 ilaçlama 4