Kafatası parçalandı, operasyonla hayata döndü

Suriye’de geçirdiği motor kazası sonucu kafatası kemikleri parçalanan Ahmet Temim (5), Reyhanlı’da yapılan ilk müdahale sonrası Özel İskenderun Gelişim Hastanesi’ne sevk edilerek Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Selçuk Gözcü’nün gerçekleştirdiği operasyonla hayata döndü. Gerçekleştirilen operasyonun ardından hayati tehlikesini atlatan Ahmet Temim, Genel Yoğun Bakım Ünitesi’nde devam eden tedavisinin ardından taburcu edildi.
Suriye’de yaşanan motor kazası sonrası yaşadıklarını anlatan Baba Temim, oğlunun yaşamasının mucize olduğunu belirterek, “Tatil için ailemle beraber Suriye’ye döndük ve orada oğlum motor kazası geçirdi. İlk anda ne yapacağımı bilemedim ve oğlumu öldü sandım. Ahmet’i apar topar Reyhanlı’ya getirdik ve Ahmet oradaki hastaneden önce İskenderun’da bir hastaneye ve sonrasında Özel İskenderun Gelişim Hastanesi’ne sevk edildi. Dr. Selçuk Bey, oğlumu hemen ameliyata aldı ve O’nun hayatını kurtardı. Oğlumuzu bize bağışladığı için, kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.

3

1

2

“Ahmet’in beynindeki kemik parçalarını çıkardık”
Op. Dr. Selçuk Gözcü, gerçekleştirdikleri operasyon hakkında bilgiler vererek, “Bilinci kapalı ve solunum cihazına bağlı şekilde hastanemize getirilen Ahmet’in, Acil Servis’te tetkikleri yapıldı ve tomografisi çekildi. Yapılan tetkikler sonrası hastanın beyninin, kafatası kemikleri tarafından parçalandığı görüldüğünden, acilen ameliyat hazırlıklarına başlandı. Ekibimizle birlikte başarıyla gerçekleştirdiğimiz operasyonda; beyne batan kemik parçaları temizlendi, beyindeki kanama odakları durduruldu ve beyin zarı yeniden onarıldı. Hastanın kafatası kemiği olmadığı için de yerine sentetik kafa kemiği konuldu. Başarılı geçen ameliyat sonrası Ahmet’i Genel Yoğun Bakım Ünitesi’ne aldık. Ertesi gün ise hastamızın bilinci açıldı ve kendi başına solunum alıp vermeye başladı. Takip sürecinde hasta tamamen kendine geldi ve hastanın şuanda bilinci açık” açıklamasında bulundu.

“Gelişim Hastanesi, İskenderun için büyük şans”
Özel İskenderun Gelişim Hastanesi’nin bölge için çok önem arz ettiğini vurgulayan Op. Dr. Selçuk Gözcü, “Özel İskenderun Gelişim Hastanesi’nin bölge için çok önemli hizmetler vermektedir. Bu tür travmalar dâhil olmak üzere, ciddi bir ekip anlayışı içerisinde, acil müdahale yapılabilecek her türlü donanımın oluştuğu bir ortamda, alınan hızlı kararlarla, hastalarımıza en iyi hizmeti vermekteyiz. Bu tür ağır vakalarda, başarılı sonuçlar almaktan dolayı bizde mutluyuz” dedi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.