“Çanakkale” konulu şiir ve “Çanakkale Ruhu” konulu kompozisyon yarışmasında kazananlar belli oldu

İskenderun Belediyesi tarafından Çanakkale Zaferinin 100.yıl etkinliği çerçevesinde düzenlenen “Çanakkale” konulu şiir ve “Çanakkale Ruhu” konulu kompozisyon yarışmasında kazananlar belli oldu.

İskenderun’da bulunan lise ve dengi okul öğrencilerinin katıldığı yarışmada toplam 250 eser değerlendirilmeye alındı. İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Kültür Bölümü Komisyon Başkanı Naciye Güneş üyeler Aytaç Durmazoğlu ile Yasemin Gülay’dan oluşan seçici kurul şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencileri belirlediler. Yapılan değerlendirmeler sonucunda Şiir dalında; “Son Nefes” şiiri ile Barbaros Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Verda Bıkmaz birinci,”Benim” şiiri ile Safa Atakaş Anadolu Meslek Lisesi öğrencisi Necati Aslan ikinci,”Çanakkale” şiiri ile İskenderun Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencisi Ömer Baran Dönmez ise üçüncü oldu.

Çanakkale Ruhu konulu kompozisyon yarışmasında,”Gençlere Kutsal Miras” ile Paşa Karaca Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Melda İşler birinci,”Söz VerdikÇanakkale’ye” ile Paşa Karaca Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi İrem Ölker ikinci ve “Mart Kelebekleri” ile İstiklal Makzume Anadolu Lisesi öğrencisi Belenir Akkoyunlu üçüncü oldular.18.Mart.2015 Çarşamba günü İskele’de düzenlenecek Deniz Fener Alayı programı öncesinde yarışmada dereceye giren öğrencilere İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil tarafından çeşitli hediyeler verilecek.

11071940_858727587519381_1046129363927362754_n