Arsuzlu Kadınlar güç birliği yaptı

Arsuz Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği etkinlikte Arsuzlu Kadınlar, birlik beraberlik içerisinde ne kadar güçlü olduklarını bir kez daha ispatladı. Karaağaç Mahallesi’ndeki Klas Düğün Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte yürek yüreğe, büyük bir güç birliği örneği sergileyen yüzlerce kadını kapıda karşılayan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın eşi Selda Culha örnek ev sahipliğiyle dikkat çekerken, güler yüzü, mütevazi tavırları, kendinden emin duruşu ve halkla olan diyaloguyla da büyük takdir topladı.

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın da eşi Selda Culha’yı yalnız bırakmadığı etkinliğe ayrıca CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu’nun eşi Suzan Dudu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın eşi Nazan Savaş, CHP Hatay İl Başkanı Ertuğrul Gün, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, CHP Hatay Milletvekili Aday Adayları Riyat Kırmızıoğlu, Hakan Mazman, Kamil Turan, Süleyman Uyar ve eşleri, Arsuz Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Hasan Arslan, CHP İl ve ilçe kadın kolları yönetimleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Özgecan Aslan unutulmadı

Başta Özgecan Aslan olmak üzere, bugüne kadar hayatını kaybetmiş tüm kadınların anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan etkinliğin açılış konuşmasını Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın eşi Selda Culha yaptı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün öneminden bahseden Selda Culha, “Son yıllarda sıkça rastlanan ve gittikçe artan iğrenç saldırılar, cinayetler hepimizi derinden yaralamaktadır. Daha acısını yüreğimizden atamadığımız dünyalar güzeli yavrumuz, kızımız Özgecan Aslan bunun en kötü örneğidir. Hepinizin huzurunda Özgecan Aslan’a bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Gün geçmiyor ki cinayetlere, tecavüzcülere bir yenisi daha eklenmesin. Kadına yapılan iğrenç saldırıların olmadığı, aile için şiddetin yaşanmadığı, kadına her konuda özgürce söz hakkının verildiği bir ülke talebimizi dile getirirken, evde, okulda, iş yerinde, sokakta kısacası temiz bir toplumda yaşamanın da kadınların en doğal hakkı olduğunu ifade etmek istiyorum. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Kadınlarına sağladığı hakların onurunu ve gururunu günümüz Türkiye’sinin devam ettirmesi dileğiyle, hepinize tekrar hoş geldiniz diyor, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nüzü kutluyorum” dedi.

Daha sonra söz alan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ise, sadece 8 Mart’ta bir gün değil, kadın sorunlarını çözmek için her gün aynı duyarlılıkla hareket etmek gerektiğini belirterek, tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.

CHP Hatay İl Başkanı Ertuğrul Gün de gelecek nesillerin daha bilinçli ve ülkesine faydalı bireyler olmasındaki en önemli etkenin kadınlar olduğuna dikkat çekerek, hükümete ve kadın politikasındaki yanlışlarına 7 Haziran’da son vereceklerini ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından, Başkan Nazım Culha ve eşi katılımcılara kırmızı karanfil dağıtarak, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.

Daha sonra şair – sanatçı Fuat İnan’ın verdiği konserle gönüllerince eğlenerek, Nazan Savaş ve Selda Culha ile birlikte halay çeken kadınlar, ‘Şafak Türküsü’nün seslendirildiği sırada da duygu dolu anlar yaşadı.

1 2 3 4 IMG_5912 IMG_5937