Dr. ENDER ÇOLAKOĞLU Adaylığını Açıkladı

Dr. ENDER ÇOLAKOĞLU Adaylığını Açıkladı.

Dr. ENDER ÇOLAKOĞLU ,konuşmasına ;

Sevgili CHP’li Yoldaşlarım, Bu toprağın bir çocuğu olarak sizlere bugüne kadar hekim olarak hizmet etmeye çalıştım. Ülkemizin bulunduğu, getirildiği yerde AKP politikalarına karşı etkin ve kararlı duruş sergileyebilmek amacıyla Mv. Aday Adayı olarak karşınızdayım.

Yarın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü bu nedenle konuşmama kadınlarla başlamak istiyorum. Kadınlar!!! Sizlere sesleniyorum. Bu ülkenin en kalabalık ötekisine,AKP bu ülkeyi kadınlar için bir cehenneme çevirmiştir. Kadını ikinci sınıf gören onu eve hapsetmeyi isteyen kadınlara karşı şiddeti, kadınların katledilmesini olağan sayan bir atmosferle karşı karşıyayız. Bu atmosferin sahibi AKP’dir. Ülkeyi yönetenlerin işi her kadın cinayetinde onlara uzanan elleri kıracağız edebiyatı yapmak değildir. Siyasetçinin işi kadınlara yapacakları çocuk, çalışacakları iş, evlenecekleri yaş konusunda akıl vermek hiç değildir.

Siyasetçinin işi kadınlarımızın bu güzel ülkede özgürce gezebildikleri, huzurlu günler için çabalamaktır. Kadına şiddet uygulayanların ceza almasını sağlamaktır.Kafayı kadınlarla bozmuş AKP iktidarına karşı CHP, bu ülkedeki tüm ötekilerin olduğu gibi kadınların da sesi olacaktır. Kadının çalışmadığı, eğitim almadığı, özgürce yaşayamadığı bir ülkede refah ve mutluluktan söz edilemez.

İşçi hakları; Bu ülkede emekçinin, çocuğu okusun diye gece gündüz çalışan babanın, çalışan kadının AKP nezninde hiçbir kıymeti yok. Soma faciası, asansör faciaları, ermenek katliamı, ülke tarihi AKP iktidarında emekçinin başına gelen facialarla yazılıyor. Sorumluları bulacağız diye nutuk atıyorlar ama ne ne somada ne asansör facialarında tutuklu kimse kalmamış.

İşçinin canın, hayatını, umutlarını korumaya değer bulmayan iktidar işçilerin grev hakkını da kullanmasını engelliyor. İşçilerin en temel hakkını gaspedenler döneminde ülkede sendikalaşma tarihin en düşük seviyesine geriliyor. Ama işçi ölümlerinde 1. Sıraya yükseliyor.Dostlarım size karanlık bir hikaye anlattım biliyorum. Biz CHP olarak emekçinin bu ülkenin gerçek kahramanı olduğunu biliyoruz. CHP hepimiz için ama önce gerçek emekçiler için çalışacak. CHP Abdi Ağaların karşısında İnce Memedlerin yanında olacak.

Yoksula, kadına, emekçiye, emekliye ihtiyacı olana hakkını çok gören iktidar, güçlünün ve haksızın yanında durmakta, onların önüne yatmaktadır. Tüm bunlar olurken yolsuzluklar ve hırsızlıklarla ilgili televizyonlarda yeni masallar anlatılıyor. Havuz medyasının yaydığı bu masallara inat bize düşen hatırlamak, unutmamak ve bu yolsuzlukların hesabını sormaktır.

Ancak ne yapılırsa yapılsın hafızalarımızdan ayakkabı kutuları, para sayma makinaları , sıfırlanan paralar silinmeyecektir. Biz bu iktidarın nefes almadan söylediği yalanları değil, hatırlamamız gerekenleri hatırlamaya devam edeceğiz.Gün gelecek, fatura masuma değil, hem suçlu hem güçlü olana kesilecek. Emin olunuz ki o gün sizlerle gelecek, o gün CHP iktidarıyla gelecek, halkın iktidarıyla gelecek.Biliyorsunuz gündemde bir iç güvenlik yasası var. AKP’nin bu güzel ülkeye yaptığı kötülükler bitmiyor. Zulmün yasalaşma halidir iç güvenlik yasası. Hepimiz izledik gerçek milletin vekili olan temsilcilerimiz canları pahasına mücadele ettiler. Mecliste huzur ve özgürlük deyip 2 günde 6 kişiyi yaralayan AKP ise iç güvenlik yasasının nelere gebe olduğunu uygulamalı olarak gösterdi. Bu yasa molotofçulara karşı değil teröriste karşı değil, bunlara karşı yasalarımızda yeterince ceza var. Bu yasa sana karşı, ülkede özgürce yaşamak isteyen ve özgürlüğü için mücadeleyi göze alan herkese karşı. Ama biz CHP’liler bu sonsuz zulme boyun eğmeyeceğiz. Her şeyi yasaklayan bu iktidara karşı özgürlükten yana olacağız ve CHP çatısı altında omuz omuza dimdik duracağız.Biliyorsunuz iktidar kendini eleştiren he şeye vatan hainliği suçlamasıyla cevap veriyor. Tüm bu hoyratlığa Nazım’ın dizeleriyle yanıt vermek istiyorum.

– Evet vatan hainiyim
– Siz vatanseverseniz, siz yurtseverseniz
– Ben yurt hainiyim, ben vatan hainiyim
– Vatan çiftliklerinizse
– Kasalarınız ve çek defterlerinizin içindekilerse vatan
– Vatan polis copuysa
– Ödeneklerinizse, maaşlarınızsa vatan
– Vatan kurtulmamaksa kokmuş karanlığımızdan
– Ben vatan hainiyim.

Bu ülkede anket sonuçları düşük çıktı diye araştırma şirketi basan bir iktidar var. Bu iktidar gücünü dağıttığı ranttan milleti hiçe sayan anlayıştan alıyor. Rant dağıttığı yandaşlarından gücünü alan bu iktidar tüm bunları yaparken bize dönüp SUSUN diyor.

Bugün sizlerin önünde bir kez daha tüm CHP’liler adına söylüyorum susmayacağız susmayacağız.

– Çocuklarımız ölürken
– Sokaklarda sorgusuz sualsiz tekmelerle canlarını verirken
– Gencecik kızlarımız karanlık ormanlarda yakılırken
– Milletin alınteri hırsızın safa sebebi olurken
– Zulme karşı çıkanlara susun diyorsunuz ya SUSMAYACAĞIZ

Akp iktidarı dış politikada ülkeyi uçurumun kenarına sürüklemiş yangının daha da büyümesi başta Hatay’lılar olmak üzere halkımızın sağduyusu engellenmiştir. Bu maceracı dış politikanın son icraatı ise Süleyman Şah Türbesi operasyonu olmuştur. Cumhuriyet tarihimizde ilk kez savaşmadan toprak kaybedilmiş bu durum benzersiz bir zafer olarak tanımlanmıştır. Bu çaba bu ülkenin aklına , izanına hakarettir. Tüm bölgenin ciddiye aldığı itibarını geri kazanmış bir Türkiye ancak CHP iktidarı ile mümkündür.’’ Yurtta Barış Dünyada Barış’’ ilkesinden sapmayan bir politika ile gerçek bir yeni Türkiye mümkündür.

AKP iktidarının kötü kirli yönetiminden eğitimde payına düşeni almıştır. Dindar ve kindar nesil yetiştirme hedefiyle yola çıkılmış müfredatlar hurafelerle doldurulmuşdur.okullar imam hatibe dönüştürülmüştür. İktidar temsilcileri çağdışı bir anlayışla karma eğitimi eleştirmekte çocuklarımıza iyi insan iyi vatandaş olmak yerine başka şeyleri öğretmeyi hedefleyen anlayışa tahammül etmemiz mümkün değildir.

Laik bilimsel eğitim toplumumuz için, aydınlık bir gelecek için zaruridir, vazgeçilmezdir. Bu ülkenin çocukları ve yarınları bu iktidara teslim edilmeyecek kadar kıymetlidir. Bu gidişe dur diyecek tek güç CHP’dir. Laik, bilimsel, eşitlikçi eğitim sistemi ancak CHP iktidarında mümkündür. CHP iktidarında bu ülkenin güzel çocukları hak ettikleri çağdaş eğitimi alacaklardır. Yöneticilerimizin ruh haline bağlı bir ekonomi var biliyorsunuz. Ensemize büyük bir ekonomik krizin soluğu, sürekli artan işsizlik rakamları tutturulamayan enflasyon hedefleri, tutturulamayan büyüme rakamları AKP’nin uyguladığı ekonomi, ekonomi politikalarının yetersizliğini gün yüzüne çıkartmıştır.

Bu iktidar 13 yılda güzel olan herşeye karşı çıktı dostlarım. İyiye ve güzele düşmanlar. Hayal ettikleri yeni Türkiye de uçsuz-bucaksız kindarlıktan ve ötekileştirmekten başka bir vaad yok. Rüyaları intikamdan beslenen bu iktidar hepimize kabus yaşatıyor. Sıkıştığı yerde de en korkunç ve sığ şekilde dini siyasete alet ediyor. Bunu yaparken bir sınırıda yok. Her konuda yalan söyleyen, şiddeti mecliste dahi siyasetin bir parçası olarak gören bir iktidarla karşı karşıyayız.

• UMUTSUZMUYUZ !!!
• HAYIR
• Umutsuzluktan umut yapacağız
• Güzeli doğruyu savunmaya devam edeceğiz
• Gerçekten yana duracağız
• Zalimi yıkacağız
• Peki biz kimiz; Biz bu ülkenin yükünü taşımayı görev bilenleriz. Bu ülkenin kötü gidişine dur diyecek neferleriz. Bunu unutmayalım dostlarım HER GECE İKİ GÜNDÜZ ARASINDADIR.
• YARIN AYDINLIK OLACAK
• YARIN ÇOCUKLARIMIZIN YÜZÜNE UTANMADAN BAKABİLECEĞİ
• YARIN KADINLARIMIZ BU ÜLKENİN SOKAKLARINDA ÖZGÜRCE DOLAŞACAK
• YARIN YALANLARA KARŞI DOĞRULAR KAZANACAK
• YARIN BİZİM OLACAK
• YARIN CHP İLE MÜMKÜN OLACAK, YARIN SİZLERLE MÜMKÜN OLACAK
DOSTLARIM,
• Varlığınız için, desteğiniz için, inancınız için, hepinize çok teşekkür ederim
• CHP ile varlık içinde
• Birlik içinde
• Özgür biçimde yaşadığımız günlere beraber yürüyeceğiz
• CHP bu ülkede iktidarın adı, sizlerde bu ülkenin kahramanları olacaksınız.
• Bu duygularla 2015 Haziran saçimlerinde CHP Aday Adaylığımı açıklıyorum. Sürecin sonunda ne olursa olsun sizlerle paylaştığım bu düşüncelerim için sonuna kadar mücadele edeceğim.
• Hepinize katılımınız için tekrar teşekkür ediyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

CHP. HATAY MV. ADAY ADAYI
Dr. ENDER ÇOLAKOĞLU

IMG_0343 IMG_0363 IMG_0365 IMG_0381 IMG_0411 IMG_0519 IMG_0530