ÇOLAKOĞLU: ”STK’lar Halkın Sesi, Gözü ve Kulağıdır”

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili aday adayı Dr. Ender Çolakoğlu, seçim çalışmaları kapsamında sivil toplum kuruluşlarına ziyaretlerini sürdürüyor.

CHP Hatay Milletvekili Aday adayı Dr. Ender Çolakoğlu, Akdeniz Tüccar ve Sanayici İşadamları Derneği’ne (ATSİAD) nezaket ziyaretinde bulundu. Seçim çalışmaları kapsamında ATSİAD Yönetimini ziyaret eden Dr. Ender Çolakoğlu, ATSİAD yönetimi ile karşılıklı fikir alış verişinde bulundu.

Çolakoğlu ve çalışma arkadaşlarını, Akdeniz Tüccar ve Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Şekip Abacı ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

Gerçekleşen ziyarette konuşan Çolakoğlu; ”Sivil toplum kuruluşları halkın sesi, gözü ve kulağıdır.Sivil toplum kuruluşları ülkelerin kalkınmasında ve gelişmesinde büyük rol oynamaktadır. Sivil toplum kuruluşlarının yönetimler üzerindeki etkinliği, o ülkeleri daha çağdaş ve demokratik hale getirmektedir. Bu nedenle STK’lar demokrasinin olmazsa olmaz unsurları olarak toplumsal hayatımızın odak noktasında yer almalıdır.

Sivil toplum kuruluşları, toplumun siyasi vizyonunu, bireylerin siyaset yapma becerilerini geliştiren, kamuyu ilgilendiren sorunların daha rahat bir şekilde anlaşılmasını sağlayan ve vatandaşların birlikte hareket etmelerinde öncü rolü oynayan toplumsal araçlar olarak algılandıkları ve işlev gördükleri sürece siyasi demokratikleşme sürecine katkı yapabilirler.

AKP iktidarının toplumsal hayatı ilgilendiren tüm konularda ekonomiden iş hayatına, tarımdan, iç ve dış güvenliğe, eğitimden sağlığa tüm politikaların duvara tosladığını düşünüyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bütün bu sorunları çözümünde yetkin ve güvenilir bir parti olduğunun altını çizmek istiyorum. CHP bu ülkede bugüne kadar gerçekleşmiş en önemli devrimlerin sahibidir. Devrimci özgürlükçü ruha sahip bir partidir.

Türkiye’de üç tane önemli devrim vardır.1923 Cumhuriyetin kurulduğu, egemenliğin halka verildiği gün en önemli devrimin yaşandığı gündür. CHP çok partili siyasi yaşamla bu ülkeyi tanıştırmıştır. İkincisi de budur. Üçüncüsü ise yetmişli yılların sonlarında ülkeyi sosyal demokrasinin evrensel kuralları ile tanıştırmıştır. İktidara gelirsek özgürlükçü demokrasiyi bütün kurum ve kuralları ile hayatın her alanında tesis edebilecek yegane partidir. Türk siyasi hayatında bunu tesis edebilecek, bunu organize edebilecek, bu yetkinliğe sahip başka bir partide mevcut değildir. Bu nedenle ülkenin karanlıkta olduğunu, ülkenin AKP kabusundan kurtulması gerektiğini düşünen tüm yurtsever insanların bugüne kadar CHP ye oy vermemiş bile olsalar seçimlerde bu Ulu çınarın etrafında birleşmeleri gerektiğini düşünüyorum. İşsizlik rakamları Cumhuriyet tarihinin en yüksek rakamlarına ulaşmıştır. Toplumsal barışın bu şartlarda sürdürülmesi zor hatta imkansızdır. Büyüme hızı öngörülenin yarısında kalmıştır. Ülkemiz ekonomisi krizin soluğunu sıcak nefesini ensesinde hissediyor. Dış borç sürdürülemez hale gelmiştir. Çare CHP iktidarındadır. CHP’ yi iktidara getirmeliyiz. Ülkenin içinde bulunduğu tüm sorunların çözümü için Cumhuriyet Halk Partisine ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin çağdaş sosyal demokrasi anlayışının odağında insan-yurttaş vardır. CHP’nin çıkış noktası, hakkı, hukuku, özgürlüğü, emeği, kimliği, kültürü ile insandır, toplumdur, halktır-yurttaştır.

CHP, Kendisi ve dünya ile barışık bir Türkiye’yi, akılcı, verimli, büyüyen, emek ve üretim öncelikli bir Türkiye’yi, gençliği özgür, kadını ve erkeği eşit bir Türkiye’yi, uyumun, bütünleşmenin ve hoşgörünün var olduğu bir Türkiye’yi, yurttaşlarımızın onurlu ve mutlu yaşadığı toplumcu ve bağımsız bir Türkiye’yi amaçlamaktadır. CHP iktidarında devlet, önce insan-yurttaş ilkesine göre yeniden yapılandırılacaktır. CHP, çalışan, emekli, işsiz, engelli, yaşlı, yoksul, kimsesiz bütün yurttaşlarımızı kucaklamaktadır. İnsanlarımız, fırsat eşitliğinin ve sosyal adaletin egemen olacağı hakça düzene CHP iktidarı ile kavuşacaklardır” dedi.
Akdeniz Tüccar ve Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Şekip Abacı ve yönetim kurulu üyeleri , ziyaretten dolayı memnuniyetlerini dile getirerek CHP Hatay Milletvekili aday adayı Dr. Ender Çolakoğlu’na başarılar diledi.

IMG_0069 IMG_0092 IMG_0098 IMG_0106