Riyat KIRMIZIOĞLU AKAD TOPLUMSAL BİR PROJEDİR

CHP Milletvekili aday adayı Dr. Riyat KIRMIZIOĞLU ailesi ile beraber Alevi Kültürünü Araştırma Derneğini (AKAD) ziyaret ederek yöneticiler ve üyelerle sohbet etti.

Dernek başkanı Nihat YENMİŞ “şehrimizin tanınmış ailelerinden olan ve başarılı doktorluğu yanı sıra toplumsal olaylardaki duyarlılığı ile öne çıkan Dr. Riyat KIRMIZIOĞLU’nu bir kez daha aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz. Kendileri ile daha önce yaptığımız sohbetlerde düşüncelerinden etkilenmiş ve yararlanmaya çalışmıştık. Bugün de yapacağımız fikir alışverişinin yararlı olacağını düşünmekteyim” demesi üzerine söz alan Dr. Riyat KIRMIZIOĞLU “Şehrimizde bulunan mahalle dernekleri kültüründen ilham alarak kurulan ve çok kısa sürede burada yaşayan toplumu temsil edebilecek kurumsal yapıya dönüşen derneği bir kez daha ziyaret etmekten mutluluk duyduğunu, referans olarak kabul edilecek olan bu kurumun yapısının güçlendirilmesi ve devamının sağlanması için bir an önce enstitü kimliğine bürünmesinin yararlı olacağını düşündüğünü söyledi.

Sözlerine kurumsal yapıların kişilerden daha önemli olduğunu ve kişilerin gelip geçen ancak kurumların ilelebet kalıcı olduğuna vurgu yaparak devam eden Dr. Riyat KIRMIZIOĞLU “kurumlar siyasetin değil siyasiler kurumların emrinde olmalıdır. Bölgemizin temsili yetinin çok önemli olduğunu geçtiğimiz dönemde yaşadıklarımızdan öğrendik. O yüzden hep bir arada olacağız ve sesimizi birleştireceğiz, yarınımızın sahibi olmak için çok çalışacağız.”dedi.

Sohbet sırasında bölgenin sorunlarından ve bölgede yaşayan insanların özellikle sosyal alanda ki sıkıntılarından bahsedilmesi üzerine Dr. Riyat KIRMIZIOĞLU “ Arsuz bölgesinde yaşayan insanımızın yaşadığı sorunların çözümü için bölgeyi iyi bilen, sorunlarını beraberce yaşayan, çözümleri konusunda sivil toplumla ve halkla beraber hareket edebilen, dinamik, ve halkçı adayların meclise gitmesi gerektiğini bunun içinde hiçbirimizin kurumsal kimliklere zarar verme hakkının olmadığını düşünüyorum “ diyerek sözlerini tamamladı.

akad ziyareti (2) akad ziyareti (3) akad ziyareti

 

Önceki İçerikİSKENDERUN BELEDİYESİNDEN BAYAN ÖĞRETMENLERE JEST
Sonraki İçerikVali Ercan Topaca, Harbiye Şelalesi’nde İncelemelerde Bulundu