Ender ÇOLAKOĞLU ”Esnaf ve sanatkarlarımız, ekonomik ve sosyal yapımızın istikrar unsurudur”

CHP Hatay Milletvekili aday adayı Dr. Ender Çolakoğlu, İskenderun Esnaf Odası Başkanı Uğur Fırat ve oda başkanlarını ziyaret ederek ile bir araya geldi.

CHP Hatay Mv. Aday Adayı Dr. Ender Çolakoğlu ve çalışma arkadaşlarını, İskenderun Esnaf Odası Başkanı Uğur Fırat ve diğer oda başkanları karşıladı.

Sözlerine kendilerini kabul ettiği için oda başkanlarına teşekkür ederek ve kendini tanıtarak başlayan Dr. Ender Çolakoğlu, seçim çalışmaları kapsamında aday adaylığı sürecinde sivil toplum örgütlerini, sendikaları ve odaları ziyaret etmeye önem verdiğini söyledi.

Gerçekleşen ziyarette esnaf ve sanatkarlarla ilgili görüşlerini belirten Dr. Ender Çolakoğlu, ”Ülkemizde bulunan tüm sivil toplum kuruluşlarının esnaf ve sanatkarlarımızın ciddi problemleri vardır. Esnaflarımız günlük ekonomik sorunlarla boğuşmakta, gününü kurtarmaya çalışmakta ve geleceğinden kaygı duymaktadır. Esnaf ve sanatkarlar ülkemizin ekonomik ve toplumsal hayatında vazgeçilmez öneme sahiptir.

Esnaf vergilerle, yükümlülüklerle, mevzuatlarla karşı karşıya getirilmiş borçlandırılmıştır. Bunların gözden geçirilmesi, sadeleştirilmesi, vergi oranlarının ödenebilir seviyelere getirilmesi

gerekmektedir. Finansman sağlayıcı kurum ve kuruluşların esnafın boynuna yüklediği faiz borçlarının mutlaka yapılandırılması gerekmektedir. Esnaf ve sanatkarlarımız, ekonomik ve sosyal yapımızın istikrar unsuru, toplumumuzun orta direğidir. Anayasamız devletin esnaf ve sanatkarları koruyup desteklemesini öngörmektedir.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin esnaf ve sanatkarların sorunlarına yönelik çözüm önerileri vardır.
CHP, esnaf ve sanatkârlarımızın sorunlarını çözecek, durumlarını iyileştirecektir.

CHP çözüm olarak; Esnafa vergi kredisi uygulaması getirerek, vergiyi esnafın sermayesi yapacaktır. Yeni işyeri açacak esnafı ve girişimcileri üç yıl vergiden muaf tutacaktır. Halkbank’ı özerkleştirerek yönetiminde esnafa ağırlık verecektir. Çalışan emekli esnaf sanatkardan kesilen yüzde 15’lik sosyal güvenlik destek primini kaldıracaktır. Bazit usul vergi uygulamasını tekrar ele alarak, esnafı ağır vergi yükü altından kurtaracaktır. Esnaf ve sanatkarlarımızı, sanayi ve bilgi toplumunun yeni üretim sektörlerine, katma değeri yüksek yeni mal ve hizmet üretimlerine, kendi faaliyet alanlarında inovasyona yönlendirecek girişimcilik, bilgi ve teknoloji, finansman ve kredi desteği sağlayacaktır.

Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu’ndaki esnaf tanımı yeniden ele alınmalı, esnaf ve sanatkarlık mesleği gelir ölçütüne göre değil, AB müktesebatına uygun olarak meslek kriteri esas alınarak yeniden tanımlayacaktır.

Esnaf ve sanatkarlara, KOBİ’lere sağlanan kredi olanaklarının yeni kredi ve finansman yöntemleri ile on yılda beş katına çıkartılması CHP tarafından hedef alınacaktır.

CHP varsa herkes için var. İşçi için var, çiftçi için var, memur için var ama esnaf için de var.
Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun her konuşmasında belirttiği gibi CHP’ nin bütün bu sorunların çözümü için 4 yıllık bir talebi var. Sizlerde uygun görür destek olur CHP’ yi iktidara getirirseniz ülkedeki tüm sorunların çözüleceğine inanıyorum” dedi.

Bu ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren İskenderun Esnaf Odası Başkanı Uğur Fırat ve oda başkanları CHP Milletvekili Aday Adayı Dr. Ender Çolakoğlu ve çalışma arkadaşlarına başarılar dilediler.
Ziyaret iyi dilek temennileri ile son buldu.

IMG_0010 IMG_0012 IMG_0016 IMG_0017 IMG_0032 IMG_0037 IMG_0039