Arsuz Belediye Meclisi’nden önemli kararlar

Arsuz Belediye Meclisi, mart ayı toplantısında önemli kararlara imza attı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi(AHİM)’nin, inançlara ve ibadete saygı kapsamında, cemevlerinin ibadethane olmasına yönelik aldığı kararı değerlendiren belediye meclisi, önergeyle gündeme getirilen maddeyi oybirliğiyle kabul etti.

Amatör kulüplere müjde

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha başkanlığında gerçekleşen meclise ayrıca gençleri spora teşvik etmek ve amatör spor kulüplerine destek olmak amacıyla belediye başkanına yetki verilmesi ile ilgili önerge de sunuldu. Oybirliğiyle kabul edilen önergeyle 5393 sayılı Belediyeler Kanunu’nun, “Belediyeler, gerektiğinde sporu teşvik etmek amacıyla gençlere spor malzemesi verir, amatör spor kulüplerine ayni ve nakdî yardım yapar ve gerekli desteği sağlar, her türlü amatör spor karşılaşmaları düzenler, yurt içi ve yurt dışı müsabakalarda üstün başarı gösteren veya derece alan öğrencilere, sporculara, teknik yöneticilere ve antrenörlere belediye meclisi kararıyla ödül verebilir” hükmüne istinaden belediye bütçesinin 2014 yılı genel vergi gelirlerinden binde yedisini geçmemek üzere kulüplere gerekli yardımın yapılması ve üstün başarı gösteren öğrencilerin tespitini yapmak üzere Başkan Nazım Culha’ya yetki verilmesi ile ilgili madde oy birliğiyle kabul edildi.

“Spora destek konusunda gönüllüyüz”

Amatör spor kulüplerine bugüne kadar imkânlar ölçüsünde çeşitli yardımlar yaptıklarını ifade eden Başkan Nazım Culha, “Spor kulüplerine destek sağlamak konusunda gönüllüyüz. İlçemiz genelinde 4 futbol takımımız var. Bölgemizden çok sayıda futbolcu yetişiyor, hatta milli takımlarda oynayan futbolcularımız bile var. Bizler de alınan bu kararla lisanslı futbolcu sayısı ve kulüplerin kategorileri gibi belirlenecek kriterlere göre parayı kulüplerimize pay edeceğiz” dedi.

Yaşar Kemal adı yaşatılacak!

Türk Edebiyatı’nın dünyaca ünlü usta yazarı Yaşar Kemal adını yaşatmak amacıyla meclise önerge sunan Başkan Nazım Culha’nın teklifi de oy birliğiyle gündeme alındı. Yaşar Kemal’in adının bir cadde, sokak veya bir bulvara verilmesi ile ilgili madde meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edilerek İmar Komisyonuna sevk edildi. Komisyon, Yaşar Kemal adının nereye verileceğini tespit ettikten sonra meclise sunacak.
Bir sonraki meclis toplantısının 2 Nisan Perşembe günü saat:14.00’te Nardüzü Hizmet Binası’nda yapılmasının kararlaştırılmasının ardından, meclis toplantısı sona erdi.

IMG_5517 IMG_5534 IMG_5537

Önceki İçerikBaşkan Seyfi Dingil,8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutladı
Sonraki İçerikZafer Kupası heyecanı başlıyor