Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın Açıklamaları

27 Şubat 2015 Cuma günü Gümüş Otel’de AK Parti Milletvekili Aday Adayları Tanıtım Toplantısı yapıldı.

Bu toplantıda Ak Parti Arsuz İlçe Başkanı Sayın Nadim Tan mevcut yerel yönetimin Arsuz’a gelecek hizmetler önünde engel teşkil ettiğini ileri sürerek, “İlçemizin acil ihtiyacı olan 75 Yataklı Devlet Hastanesi ve Hükümet Konağı Binası konularında Arsuz Belediyesi sürekli sorun çıkartıyor, kendileri hizmet üretemedikleri gibi devlet imkânlarıyla da gelecek yatırımları engelliyor” şeklinde ifadeler kullanmıştır.

Öncelikle bu açıklamasından dolayı Sayın Nadim Tan’ı şiddetle ve esefle kınıyorum. Bu açıklamayı tamamıyla mesnetsiz, bilinçsiz, doğru olmayan ve siyasi şova yönelik bir açıklama olarak değerlendiriyorum..

Değerli dostlar, sevgili Arsuz Halkı;

Her iki konuda, yani hastane ve hükümet konağı yeri konularında Sayın Kaymakamımız ile uyumlu bir şekilde yaklaşık 7-8 aydır çalışıyoruz. Bu konulardaki plan çizimleri ve hazırlığı asli görevimiz olmamasına rağmen şehir plancımız tarafından defalarca değişik alternatif planlar hazırlanmış ve hazırlamaya da devam etmektedir.

Sayın Kaymakamımız her ihtiyaç duyduğunda bizlerle bu konuda toplantılar yapmakta ve görüş alışverişinde bulunmaktadır. Hatta ve hatta şehir plancımızı bu konularda onun emrine tahsis etmiş bulunmaktayız. İstediği anda şehir plancımızı ve imar müdürümüzü kendi memuru gibi makamına çağırıyor, her türlü teknik bilgi ve belgeye da rahatlıkla ulaşabiliyor.

Bu konularda biz belediye olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapmış bulunmaktayız ve yapmaya da devam ediyoruz.

Sorun çıkaran, karşı duran ve olumsuz görüş bildiren Arsuz Belediye olarak biz değil, ilgili mevzuat gereği görüşlerine başvurulan bazı devlet kurumlarıdır. Bunlar; İl Müftülüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Müze Müdürlüğü’dür.

Değerli dostlar;

Kimse bizim üzerimizden siyasi şov yapmaya kalkışmasın. Buna asla müsaade etmeyiz. Siyasi şov yapacak olanlar ise bu kente, bu topluma hizmet üretip, yatırım yapsın, bizde hizmet üretenlere o zaman saygı duyalım.

Sonuç olarak; Sayın Nadim Tan’a araştırmadan, soruşturmadan, mesnetsiz, bilinçsiz, doğru olmayan, tamamen siyasi şov niteliği taşıyan böyle açıklamalar yapmamasını tavsiye ediyor ve aklı selim olmaya davet ediyorum.

Ayrıca yukarıda tüm detaylarıyla açıklamaya çalıştığım bu konulardaki değerlendirmeyi de sevgili Arsuz Halkı’nın takdirine bırakıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Nazım Culha
Arsuz Belediye Başkanı

Önceki İçerikMUHASEBECİLER HAFTAS KUTLAMA MESAJI
Sonraki İçerikHaydi Bayanlar Spora