Riyat KIRMIZIOĞLU sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etmeye devam ediyor

CHP Milletvekili aday adayı Dr. Riyat KIRMIZIOĞLU sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etmeye devam ediyor.

Dr. Riyat KIRMIZIOĞLU, seçim gezileri sırasında İskenderun Çevre Koruma Derneğini ziyaretinde dernek başkanı Barış SÖNMEZ ve yönetimi tarafından samimi bir ortamda karşılandı.

Çevre Koruma Derneği (6)

İskenderun Çevre Koruma Derneğini Başkanı Barış SÖNMEZ konuşmasına;

Dr. Riyat KIRMIZIOĞLU’nun aday adayı olmaktan öte her zaman kendi yanlarında olan biri olarak kendi evinde olduğunu ve çevre konularında bizler kadar ilgili bizler kadar bilgili olduğundan dolayı memnuniyet duyduklarını belirtti.

Dr. Riyat KIRMIZIOĞLU yaptığı konuşmasında “Çalışmalarını yakından takip ettiğim, çoğu zamanda beraber olduğum derneğiniz, şehrimizin en eski ve en üretken mücadeleci ekibinden oluştuğunu görmek şu ana kadar ki öncülük etme görevinizi nasıl başarıyla gerçekleştirdiğinizi anlamaya yeter.1986 yılında ilk kez İskenderun’da kurulan derneğiniz çevre illeri de etkileyerek 1991 yılında oluşumlarına katkıda bulunduğunuz birçok derneğin bir araya getirilmesiyle DAÇE’ yi oluşturdu. Böylece artık sadece yerelde değil ülke çapında hatta dünya ölçeğinde ses getiren bir kurum haline gelmiş olmanız hepimize gurur vermektedir.”dedi.

Ardından çevreci mücadele ile ilgili görüşlerini belirten Dr. Riyat KIRMIZIOĞLU “Körfez ile ilgili yerel kirleticiler, MV ULLA, taşocakları sorunu, kuş göçü yollarını tehdit eden projelere karşı mücadeleniz ve tabi ki en önemlisi İskenderun Körfezinin bir enerji çöplüğü olmasının engellenmesi gibi birçok projenin başarılı olması adına dün olduğu gibi bugün de, yarın da yanınızda olacağım. Çözümün kaynağının bilimsel çevrelerle beraber müzakere eden sivil toplum örgütleri olduğunu her yerde ifade etmekteyim. Mücadele süreçlerinde her zaman yanınızda olarak artık müzakere masalarında da hakkımızı savunmak için CHP’den aday olmak için desteğinizi istiyorum.” dedi.

Dernek başkanını “İskenderun Körfezi ve Termik Santral Tehdidi” adlı dernek tarafından hazırlanan kitapçığı sunarak bölgenin yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımıyla çevrenin korunabileceğini aynı zamanda ekonomik kayba uğranmayacağını bilimsel raporlarıyla anlattı ve hukuk sürecindeki davaların durumundan bahsetti.

Dr. Riyat KIRMIZIOĞLU derneğin eski bir pano ilanından aldığı resmi hediye ederek yöneticilere teşekkür etti.

Çevre Koruma Derneği (5) Çevre Koruma Derneği (4) Çevre Koruma Derneği (3) Çevre Koruma Derneği (2) Çevre Koruma Derneği Çevre Koruma Derneği (6)