Mustafa Kamil Turan Denizciler Mahallesi’nde

CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı Mustafa Kamil Turan Denizciler Mahallesi’nde Cumhuriyet Halk Partililerle bir araya geldi. Denizciler mahallesinde yeni açılan CHP mahalle örgüt binasındaki toplantıya 16.dönem CHP Hatay Milletvekili Haydar Demirtaş, CHP Denizciler Mahalle sorumlusu Mehmet Kocaman ve çok sayıda partili katıldı.

Partililerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda konuşmasına 7 Haziran 2015 seçimlerinin çok önemli olduğunu söyleyerek başlayan Mustafa Kamil Turan;

“Cumhuriyet Halk Partililer AKP’nin ne olduğunu, 13 yıllık iktidarları döneminde neler yaptıklarını çok iyi bilirler. O yüzden sizlere AKP hakkında çok fazla şey söylemeyeceğim. Ama iktidar hırsı akıllarına egemen olmuş durumda, iktidarda kalmak için her şeyi göze alıyorlar. Herkesi sindirmeye, yıldırmaya, susturmaya çalışıyorlar. İleri demokrasi söylemi son dönemde baskı rejimine dönüştü. Mecliste görüşülen iç güvenlik yasasıyla polisin hiçbir demokratik ülkede olmayan keyfi uygulamalarına maruz kalacağız. Bizden korkuyorlar. CHP’yi yıkmaya çalışıyorlar, CHP üzerine her gün yeni senaryolar üretiliyor ama buna kimsenin gücü yetmez” şeklinde konuştu.

Burada daha fazla AKP’yi eleştirerek partililere şov yapmayacağını söyleyerek konuşmasına devam eden Turan;

“Asıl sorun biz neden iktidara gelemiyoruz, eksiğimiz nerede onu sorgulamalıyız.1977 de Ecevit’i iktidara getiren, adını dağa taşa yazan, halkta heyecan uyandıran, güven veren kadrolar vardı. 2010 kongresinde Genel Başkan olan Kılıçdaroğlu da büyük bir heyecan yarattı ama onu aynı şekilde iktidara taşıyamadık. İktidara gelmek için sanal bir rüzgar beklentisi var. Ama bizler rüzgarla değil, ancak emekle, çalışmakla ve dayanışmayla iktidara gelebiliriz. Bizim arkamızda yandaş medyamız, karanlık şirketlerimiz, cemaatlerimiz yok. Sadece örgütümüz ve halkımız var.

Hatay Büyükşehir Belediyesini kardeşliğimizi, dayanışmamızı, birlikteliğimizi bozmadığımız ve en önemlisi inancımızı kaybetmediğimiz için kazandık. İskenderun’daysa birlikteliğimizi, dayanışmamızı ve güzel günlere olan inancımızı yitirdiğimiz için kaybettik.

Tek başına kimsenin yapabileceği hiç bir şey yok. Kimse tek başına seçim kazanamaz, kazandıramaz. Biz solculuğumuzu unuttuk. Sol direnişti, başkaldırıydı, dayanışmaydı, kardeşlikti. Önemli olan ideallerimizdi, halkın iktidarıydı. 1972 kongresinin ruhuna yeniden dönmeliyiz.

Cumhuriyet Halk Partisinin 2015 te tek başına iktidar olmasını istiyorsak örgütünü tanıyan, örgütüne inanan, örgütte ve halkta heyecan yaratacak, güven veren yeni kadrolar çıkartmalıyız. Güzel günlerin yakın olduğuna inanan, yüreğini ortaya koyacak, sizlerle birlikte mahallelerde, sokaklarda halkıyla birlikte üretecek ve çalışacak kadrolar lazım.

5 yıllık İskenderun Belediye Meclis üyeliğim döneminde grup başkan vekili olarak her zaman partimin bayrağının aşağı düşmemesi için çalıştım. Örgütümün zaman zaman eleştirilerine de maruz kaldım ama hiç kopmadım. Gücümü örgütümden aldım, hesabımı örgütüme verdim. Sizler beni tanıyorsunuz, ben de sizleri tanıyorum. Ben halkıma, örgütüme, insanıma güvenirim. Bugün Hatay’da ön seçim yok ama ben yine de destek istemek için sizlerin yanındayım.

Benim için tüm üyelerim diğer aday adayları ile birlikte çalışanlar da dahil değerlidir, yeter ki partimize ihanet etmemiş olsun. Kısmet olur Milletvekili olursam da onların benim yanımda olan çalışma arkadaşlarımdan da hiç bir farkı olmayacaktır. Hepsi CHP bayrağını daha yukarılara taşımak için çalışıyorlar.
Mevkilerin, makamların önemi yoktur. Zamanı gelince herkes gider ama Cumhuriyet Halk Partisi ilelebet kalacaktır” dedi.

Konuşması zaman zaman alkışlarla kesilen Turan “Ben sizlerle birlikte Cumhuriyet Halk Partisini iktidara taşımak için milletvekilliğine aday oldum. Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarında Türkiye’nin milletvekili olmaya talibim, sıradan bir milletvekili olmak hevesinde değilim. İktidarın yolu bundan geçer önemli olan Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarıdır. İnşallah 7 Haziran 2015 te benimle ya da bir başka arkadaşımla tek başına iktidara ulaşacağız. Buna yürekten inanıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Screenshot_1 Screenshot_2 Screenshot_3

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.