İskenderun Belediyesi Deprem Haftası etkinlikleri düzenledi

İskenderun Belediyesi 01-07 Mart Deprem Haftası nedeniyle bir dizi etkinlikler düzenledi.

Deprem afet olmasın güvenli geleceğe birlikte yürüyelim konulu programın açılış töreni Belediye Meclis Salonunda yapıldı. Açılış konuşmasında İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, deprem gerçeğini kabullenmeliyiz diyerek Bölgenin tehlikeli fay hattında olduğuna dikkat çekti. Şehrimizin özellikle e-5 karayolu altında bulunan mahallelerin çok tehlikeli bir durumda bulunduğunu söyleyen Başkan Seyfi Dingil;”bu bölgeler de eski yapılar çoğunlukta. Kentsel dönüşüm ile yepyeni bir şehir inşa etmek istiyoruz. İskenderun Belediyesi olarak ciddi anlamda deprem konusunda çalışmalarımız var.

Bu gün burada bir seminer nedeniyle bir aradayız. Artık deprem konusunda seminerden ileri uygulamalara geçmemiz lazım. Allah korusun olası bir depremde çok zayiat verebiliriz. Özellikle öğrencilerimizi eğitmeliyiz. Küçük yaşlarda onlara deprem eğitimleri vermeliyiz”dedi. İlçemiz ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik düzenlenen Depremle yaşamak konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil tarafından çeşitli hediyeler verildi. Resim sergisinde ortaokul kategorisinde şu öğrenciler dereceye girdi.

1-Salim Ulaş Bal(Namık Kemal Orta Okulu),2-Feza Şafak(Yükseliş Koleji),3-Emir Tekerek(Sadık Altıncan Orta Okulu).Özel Gülen Orta Okulu öğrencilerinden Beyza Özdemir ile Rabia Katre Kınalı mansiyon dalında dereceye girdiler. Lise kategorisinde 1-Tülay Adıbelli(Makzume Anodolu Lisesi),2-Emine Güney(Barbaros Meslek Anadolu Lisesi),3-Zeynep Özdemir(Makzume Anadolu Lisesi).Mansiyon dalında ise Barbaros Lisesinden Eda Koklar ile Makzume Anadolu Lisesinden Hira Nur Şahinoğlu dereceye giren öğrenciler oldular. Başarı olan öğrencilerin yaptığı resimler ise Belediye Meclis Salonu girişinde sergilendi.

Kısa adı İSBAK olan İskenderun Belediyesi Afet Bilgilendirme Arama Kurtarma ekibi tarafından hazırlanan Depremde ilk 72 saat başlıklı bilgilendirme broşürleri şehir merkezinde vatandaşlara dağıtıldı. İskenderun Belediye Meclis Salonunda Deprem Afet Olmasın, Hazırlanalım eğitim seminerinde Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği öğretim görevlisi Prof.Dr Uğur Ersoy Türkiye’nin Deprem Gerçeğine Bir İrdeleme konusunda bilgilendirmede bulundu.

IMG_2786 IMG_2904 IMG_2935 IMG_2979

 

Önceki İçerikArsuz Belediye Meclisi 1 Gündem Maddesiyle Toplanıyor
Sonraki İçerikKurtuluşa Kadar Dönmeyi Düşünmediler