Avrupa’nın aydınlık yüzleri Arsuz’da

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “All People are a Single Nation” adlı Erasmus+ K1 Gençlik Değişim Projesi kapsamında Arsuz’da konaklayan 6 farklı ülkeden 41 kişilik heyeti ağırladı. Türkiye’nin yanı sıra Litvanya, İtalya, Hırvatistan, Romanya ve Hollanda’dan gelen konuklarını kapıda karşılayan Başkan Nazım Culha, Arsuz’un eşsiz bir turizm merkezi olduğunu belirterek, yeni kurulan bir ilçe olması nedeniyle de turizm altyapısını oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Avrupa’nın aydınlık yüzlerini Arsuz’da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Bu tür projeler öğrenmek ve yeni kültürler tanımak için gençlere büyük fırsatlar sunuyor. Ülkelerin aydın ve ufku geniş gençlere ihtiyacı var. Çünkü, geleceğin barışını tesis edecek ve dünya barışına katkı sunacak olanlar gençlerdir” dedi.

Konuklarını en güzel şekilde ağırladıklarını ve Hatay kültürünü tanıttıklarını ifade eden Proje koordinatörleri Mesut Bayezit ve Dinçer Ocaktan ise, “Gençlere tüm farklı din ve etnik kökenleri bir arada bulunduran, kozmopolit yapısının yanı sıra stratejik konumuyla da büyük önem taşıyan “Barış, Kültür ve Hoşgörü Kenti“ Hatay’ı tanıtıyoruz. Böylece, tüm dinlerin ve etnik kökenlerin nasıl bir arada kardeşçe yaşadığını bire bir yaşayarak öğrenip, önyargıları yıkıyoruz. Proje süresince sizlerin de destekleriyle 6 farklı ülkenin temsilcileri Kültürlerarası Tanıtım Geceleri ile kendi ülkelerinin yöresel yemeklerini, dans ve müzik sunumlarını yaparak Arsuzlular’la bir araya geldiler” dedi.

Arsuz’u çok beğendiklerini ifade eden yabancı konuklar da, kabulden dolayı Başkan Nazım Culha’ya teşekkür ederken, Suriye savaşının turizme etkileri, ilçedeki turizm potansiyeli ve turizm adına yapılması planlanan çalışmalar hakkında merak ettikleri soruları sordu.

Başkan Nazım Culha, konuklarına ziyaretin anısına çeşitli hediyeler verdikten sonra, gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Screenshot_1 Screenshot_2 Screenshot_3 Screenshot_4 Screenshot_5

Önceki İçerikHATAY’DA 50 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞUYOR
Sonraki İçerikYaşar Kemal Vefat Etti