Dr. Riyat KIRMIZIOĞLU, Esnaf ve Sanatkarların Ülkenin Sigortası Olduğu Unutulmamalıdır

CHP milletvekili aday adayı Dr. Riyat KIRMIZIOĞLU Ankara’daki temaslarının ardından şehrimizin değerli esnaflarında Bülent KIRMIZIOĞLU ile beraber, ayağının tozuyla sahadaki yerini yeniden alarak İskenderun Esnaf ve Sanatkar Odaları birliğini ziyaret etti.

İskenderun esnaf ve sanatkarlar odası (4)
Birliğin başkanlığını yürüten Kuyumcular Odası Başkanı Uğur Fırat ve diğer Oda Başkanları tarafından sıcak ilgiyle karşılanan CHP milletvekili aday adayı Dr. Riyat KIRMIZIOĞLU “ Ben bir esnaf çocuğu olarak aranızdayım, yani kendi evimdeyim, bu sıcak ilginize teşekkür ederim” diyerek başladığı konuşmasında esnaf ve sanatkarlar ile ilgili görüşlerini belirtti.

ESNAFLARIMIZ ÜLKEMİZİN CAN DAMARIDIR

Ülkemizin en yaygın ve en fazla üyesine sahip olan esnaf ve sanatkarlar, 491 meslek dalında 1 milyon 922 bin 429 esnaf ve sanatkar, 3 bin 130 esnaf ve sanatkarlar odası, illerde örgütlenen 82 esnaf odaları birliği, 13 mesleki federasyonu olarak örgütlenmişlerdir. Özellikle işletme sayılarının çokluğu ülke çapında istihdama sağladıkları büyük katkı ile ekonomimizin can damarını oluşturmaktadır.

Esnaf ve sanatkârlar; ülkemizin ekonomik ve toplumsal hayatında vazgeçilmez öneme sahiptir. Ekonomik ve sosyal kalkınmanın dengeli biçimde dağıtılması ve sürdürülmesinde yaptığı katkı, işsizliğin azaltılması, istihdamın ve üretimin artırılması, değişen piyasa koşullarına hızla uyum sağlayan yapısıyla, toplumsal açıdan vazgeçilmezdir.

Esnaf ve sanatkarların istihdamdaki payları %81, katma değerdeki payları %59’dur. Türkiye’de esnaf ve sanatkârlarımız aileleri ve çalışanlarıyla birlikte değerlendirildiğinde ülke nüfusunun 5’te birini oluşturmaktadır. Bunun yanında büyük sanayi işletmelerinin tamamlayıcısı, nitelikli meslek elamanlarının yetişmesine katkı sağlayarak destek olmaktadır, Rekabet koşullarına süratle uyum sağlayarak, Ekonomik yelpazede orta sınıfta denge unsuru olmaktadır. Özellikle veresiye alışveriş kültürü toplumdaki aylık geliri olmayan kesim açısından önemli bir etken olup oluşacak ekonomik kriz ve kaosu tolere etme açısından da çok önemlidir.

ESNAF VE SANATKARIN BU ÜLKENİN SİGORTASI OLDUĞU UNUTULMAMALIDIR

Ülkemizin ekonomik, toplumsal ve siyasal hayatında önemli yere sahip esnaf ve sanatkârlarımız, ekonomik krizler nedeniyle etkisi giderek ağırlaşan birçok sorunla karşı karşıyadır. Esnaf ve sanatkâr camiasının büyüklüğü düşünüldüğünde, yaşanan bu olumsuz etkilerin domino etkisi yaratarak, toplumun geneline yansıyacağı açıktır. Acilen bu kesimi rahatlatacak gerçekçi ve uygulanabilir tedbirlere ihtiyaç vardır.

CHP ÇÖZÜM İÇİN VAR

Çözüm olarak; Ülke ekonomisinin canlandırılması, esnaf ve sanatkârlarımızın hak ettiği , AB ülkelerindeki meslektaşlarının seviyesine ulaştırılması için acilen yasal düzenlemelerin yanında özel teşvik ve destek paketleri hazırlanmalıdır.

CHP Türkiye’de esnaf ve sanatkârlarımızın durumunun iyileştirilmesinin, işçinin, memurun ve çiftçinin gelir düzeyinin iyi olmasına bağlı olduğunu biliyor. Bunun için ülkede gelir dağılımının adaletli hale getirilmesiyle esnaf ve sanatkarlarımızın da durumunu iyileştirilecektir.

CHP çalışma metodu olarak sorunu sizlerle tespit ediyor, çözümü sizlerin önerileriyle projelendiriyor ve iktidarımızda iradesi ile bunları hayata geçirecektir. Böyle büyük bir ailenin desteğini kazanmak bize onur verecektir.

CHP OLARAK YAPTIKLARIMIZ, YAPACAKLARIMIZIN YOL HARİTASIDIR

Oda başkanları da seçilme hakları ile getirilmeye çalışılan engeller ve emekli esnaftan yapılan maaş kesinti oranlarının düşürülmesi konusunda CHP yetkililerinin yaptığı müdahalelerin CHP iktidarında esnaf ve sanatkardan yana bir tavır izleyeceğini gösterdiğini belirtmeleri üzerine CHP milletvekili aday adayı Dr. Riyat KIRMIZIOĞLU “ yaptıklarımız yapacaklarımızın yol haritasını göstermektedir” şeklinde yanıt verdi.

İskenderun esnaf ve sanatkarlar odası İskenderun esnaf ve sanatkarlar odası (2) İskenderun esnaf ve sanatkarlar odası (3) İskenderun esnaf ve sanatkarlar odası (4)

Önceki İçerikCumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili aday adayı Av. Nalan Akkülah basınla kahvaltıda buluştu
Sonraki İçerikİskenderun Belediye Meclisi Toplanıyor