Grip Salgınına Karşı “Bol sıvı tüketin ve istirahat edin”

Grip salgınlarının giderek arttığını ve ciddi sorunlara yol açtığını ifade eden Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Özlem Berktaş, gripten korunmanın en önemli yöntemin, hijyene dikkat etmek ve kalabalık ortamlarda maske kullanmaktan geçtiğini belirtti.

Özellikle astım ve solunum yolu alerjisi olanların, gribe daha yatkın olduğu konusunda uyarıda bulunan Uzm. Dr. Özlem Berktaş, “Grip, influenza veya enflüanza, viral bir hastalıktır. Sağlıklı insanlarda ortalama bir haftada geçmesine rağmen; özellikle solunum yolu alerjisi olan çocuklarda, akciğer hastalığı olan yaşlılarda ve kalp, böbrek, şeker hastalığı gibi kronik hastalığı olan kişilerde çok daha ağır seyrederek, ölüme varan ciddi sonuçlara yol açabilir” açıklamasında bulundu.

“Bol sıvı tüketin ve istirahat edin”

Grip, virüs enfeksiyonu olduğu için tedavisinin olmadığını vurgulayan Uzm. Dr. Berktaş, “Antibiyotikler tedaviye yaramazlar, çünkü antibiyotikler yalnızca bakterilere etki ederler. Yaklaşık bir hafta içinde hastalık kendiliğinden iyileşecektir; ancak doktora gitmek ve birkaç gün iyice dinlenmek gereklidir. Bol sıvı tüketilmesi de salgıların rahatça dışarı atılmasını sağladığından, iyileşmeyi hızlandırır. Virüs, öksürük ve hapşırma ile yayılan damlacıklarla, ayrıca öpüşme ve tokalaşma gibi temaslar yoluyla da bulaşır. Bu nedenle, hasta kişilere temas etmekten ve onlarla ortak eşya kullanmaktan sakınılmalıdır. Ayrıca 65 yaş ve üstündekiler, kronik hastalığı olanlar, bağışıklığı zayıflamış kişiler, kanser hastaları, hastane, kreş ve huzurevinde çalışanlar mutlaka aşı yaptırmalıdır” dedi.

indir Screenshot_1

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.