Süleyman Şah Türbesine operasyonu

IŞİD’in, 11 ay önce kontrol altına aldığı Suriye’deki Türk toprağı Süleyman Şah Karakolu’ndaki 40 asker için TSK ikmal amaçlı harekat düzenledi.

Çok sayıda tank ve zırhlı araç sınırı geçerek, Kobani üzerinden Süleyman Şah’a gitti.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye’nin Suriye’deki toprağı olma özelliğini taşıyan ve terör örgütü IŞİD’in uzun bir süredir çevresini kontrol altında tuttuğu Süleyman Şah Saygı Karakolu’ndaki 40’ı aşkın asker için dün ikmal amaçlı operasyon düzenledi.

Geceyarısına doğru karadan gönderilen, birlik, sınırı geçerek, Kobani üzerinden karakola doğru harekete geçti. Gün boyu sınırda geniş güvenlik önlemleri alan TSK’nın hava unsurları da karadan harekete geçen birliği yakın takibe aldı. Askeri birliğin tank ve ağır silahlarla Kobani’ye geçtiği iddia edildi.

Resmi kaynaklar, operasyonun “ikmal” amaçlı olduğu bilgisini verirken, Kürt kaynakları, dün akşam operasyona başlanıldığı ve Türk birliğinin tanklarla Kobani’ye geldiği bilgisini paylaştı. Sabaha karşı tamamlanması planlanan operasyonda, bölgede bir süredir IŞİD ile Peşmerge ve PYD arasındaki şiddetli çatışmaların ortasında kalan karakoldaki askerlerin ikmali ve askerlere personel desteğinin sağlanmasının amaçlandığı iddia edildi.

Suriye’de 1 Türk askeri şehit oldu

Suriye’deki operasyonda 1 askerin şehit olduğu belirtiliyor. Askerimiz çatışmada değil, bir kaza sonucu şehit oldu.

Süleyman Şah Türbesi yaklaşık olarak 1 yıldır tehdit altındaydı.

Kara operasyonu

Bölgedeki şartlara göre durum değerlendirmesi yapacak olan hükümet ve Genelkurmay’ın, karakoldaki askerlerin Türkiye’ye getirilmesi kararı verebileceği de ifade edildi. Bu durumda yerlerine asker bırakılıp bırakılmayacağına da şartlara göre karar verileceği ileri sürüldü. Kobani Kantonu Başbakanı Enver Müslim’in de operasyonun başladığı saatlerde Ankara’da olduğu öğrenildi.