Dr. Riyat Kırmızıoğlu Kadına şiddete karşı omuz omuza

Geçtiğimiz günlerde toplumsal şiddetin son kurbanı Özgecan Aslan için Arsuz’da yapılan protesto yürüyüşüne eşi ve geniş bir ekibi ile birlikte katılan CHP Milletvekili aday adayı Dr. Riyat KIRMIZIOĞLU yaptığı açıklamada “Özgecan ve şiddete maruz kalan tüm kadın ve çocukların sorununun hepimizin kanayan yarası olduğunu” belirtti.

Arsuz Özgecan Aslan Yürüyüşü

Arsuz Belediyesinin çağrısı üzerine belediye hizmet binasının önünden Atatürk Anıtına kadar süren yürüyüşe katılan ve Arsuz Belediye başkanı Nazım CULHA’nın konuşma sonrası kaybettiğimiz canların yoklamasının yapılması ile son bulan yürüyüşün ardından görüşlerini belirten Dr. Riyat KIRMIZIOĞLU “Yapısallaşan şiddetin sona erdirilmesi için otoriter ya da geleneksel yapının dönüştürülmesi ve sosyal davranışları yönlendiren yerleşik değerlerin, çağın İhtiyaçlarına uyumunu sağlamak gerekir. Temel değerlerin uzlaşmacı ve barışçı olmasına özen gösterilmelidir. Adaletin toplum için önemli olduğu unutulmamalıdır.

Toplumun aileden devlete kadar demokratikleştirilerek ve hukukun üstünlüğüne göre düzenlenmesi sağlanarak bu sorunlar aşılabilir. Böylece de toplumsal sorunların çoğunun ortaya çıkmadan çözülebilmesi
söz konusu olabilecektir dedi.

Dr. Riyat KIRMIZIOĞLU konuşmasını Kadına pozitif ayrımcılığın bu ülkede şart olduğunu düşündüğünü belirterek Özgecan Aslan Cinayetini işleyenlerin en ağır cezayla cezalandırılmalarının şart olduğunu da belirtti.

Arsuz Özgecan Aslan Yürüyüşü (3) Arsuz Özgecan Aslan Yürüyüşü (4) Arsuz Özgecan Aslan Yürüyüşü

Önceki İçerikSüleyman Şah kimdir?
Sonraki İçerikHatay Genelinde Elektrik Kesintileri Devam Ediyor