“Hz.Muhammed’in(SAV) örnek şahsiyeti ve günümüzde insan ve toplum ilişkileri”konulu konferans

İskenderun Belediyesi tarafından düzenlenen “Hz.Muhammed’in(SAV) örnek şahsiyeti ve günümüzde insan ve toplum ilişkileri”konulu konferans 20.Ocak.2015 Cuma günü saat:20.00’de Belediye Kültür Merkezinde yapıldı.

İlahiyatçı-yazar Mehmet Nezir Gül’ün konuşmacı olduğu konferansa İskenderun Belediye Başkan Vekili Reşat Bayazıt, İskenderun İlçe Müftüsü Mehmet Taştan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güven, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri, Din adamları ve çok sayıda vatandaşlar katıldı. Açılış konuşması yapan İskenderun Belediye Başkan Vekili Reşat Bayazıt;”kültürel belediyeciliği çok önemsiyoruz. Bugün de burada anlamlı bir konuda değerli hocamızı şehrimizde misafir ediyoruz. İskenderun Belediyesi olarak önümüzdeki süreç de farklı konularda çeşitli konferanslar düzenleyeceğiz. Özellikle eğitime dayalı çalışmalarımız olacak. Bu vesile ile konferans a iştirak eden tüm katılımcılara teşekkür ediyorum”dedi.

Sözlerine Mersin’de katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın ailesinin yaşadığı acıyı paylaştığını ifade ederek başlayan İlahiyatçı-yazar Mehmet Nezir Gül; bu olay Mersin’de yaşanan bir olay değil. Olayın nerde yaşandığı önemli değil. Toplum bu vahşeti yapan insanları nasıl olurda üretir. Bazı olaylar bize ders olmalı, ibret olmalı. Nice canlar böyle gidiyor”dedi. Mehmet Nezir Gül konuşmasında şu görüşlere yer verdi;”Kuran-ı Kerim’e baktığımız zaman tüm peygamberlerimiz için ders çıkarmamız gereken şeyler vardır.

Peygamberlerimizin şahsiyetlerini tam anlamıyla idrak edersek yaşam daha kolay ve mutlu olur. Hz.Muhammed(SAV) örnek bir şahsiyettir”dedi. Konferans sonrasında vatandaşlara çeşitli kitaplar armağan eden yazar Mehmet Nezir Gül, kitapları imzalayarak vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

konferans 3 Screenshot_1 Screenshot_2

Önceki İçerikBaşkan Culha turizmcilerle buluştu
Sonraki İçerikİskenderun Belediyesi engelli ve yaşlı vatandaşların evine temizlik hizmeti devam ediyor