Başkan Culha turizmcilerle buluştu

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, geçtiğimiz günlerde ilk genel kurulunu gerçekleştiren Arsuz Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hasan Arslan ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Dernek yöneticilerine hem başarılar dileyen, hem de yaz sezonu öncesi ve sezon süresince oluşabilecek sorunların çözümü ve turizmi etkileyen olumsuz faktörlerin ortadan kaldırılması için istişarede bulunan Başkan Culha’ya meclis üyeleri de eşlik etti.

Gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Arsuz Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hasan Arslan, amaçlarının Arsuz turizminin gelişmesine katkı sağlamak olduğunu belirtirken, belediye ile her konuda işbirliğine hazır olduklarını dile getirdi.

On sivil toplum kuruluşu ile birlikte sahil düzenleme projesine destek olmak amacıyla ‘Sende bir imza at’ kampanyası başlattıklarını ifade eden Arslan, sahilin halka açılması konusunda belediyenin yanında yer aldıklarını belirterek, projenin bir an önce hayata geçmesini talep etti.

“Öncelik altyapı”

Göreve gelir gelmez turizm altyapısını oluşturmak için çalışmalara başladıklarını söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Sizleri ciddi bir çalışma performansı gösterdiğiniz için kutluyorum. Tarım ve turizm kenti olduğumuz için, derneğin amacı ilçemizin konseptine çok uygun. İlçemizde turizm karakteri ile ilgili yeni yeni bir yapılanma yapılıyor. Bu konuyla ilgili ciddi çalışmalar içerisindeyiz. Şehri turizm konseptine yakışır hale getirmek için önceliğimiz altyapıydı. Bununla ilgili çalışmamızı 2-3 ay içerisinde yaparak büyükşehire teslim ettik. İçerisine Nardüzü, Karaağaç, Arpaderesi, Karahüseyinli, Nergizlik ve Pirinçlik’i de içerisine alan birinci etap altyapı proje ihalesi gerçekleşti. Uluçınar Mahallemizin altyapı projesi daha önce yapılmış, ancak Arpaçiftlik, Gözcüler, Hacıahmetli, Gökmeydan, Akçalı, Höyük ve Arpagedik’le birlikte değerlendirileceği için ikinci etap ihale süreci daha sonra başlayacak.

IMG_4845--

Büyük ölçekli yatırımlar yolda

Turizm master planlarının tamamlanmasıyla birlikte Arsuz’un tam anlamıyla bir cazibe merkezi olacağını vurgulayan Başkan Culha, “Turizm bölgesi olmamıza rağmen turizm master planımız yok. İlçemizde Akçalı, Gökmeydan ve Konacık olmak üzere üç turizm bölgemiz var. Bunlarla ilgili Turizm Bakanlığı’na imar düzenleme talebi yaptık. Akçalı planı onay aşamasında. Gökmeydan ve Konacık ile ilgili plan taleplerimize ayrı ayrı 100 bin liralık ödenek çıktı, ancak planların yapılması için henüz onay gelmedi. Para çıktığına göre izin de çıkacak demektir. Altyapı ve turizm master planı bittikten sonra ilçemizde büyük ölçekli turizm yatırımları yapılacağını düşünüyorum. Çünkü, turizm planın olması zaten yatırımcılara düşük faizli kredi ve teşvik imkânı sunuyor. Burada turizm yatırımı yapan işletmeler bugüne kadar tamamen kendi imkânlarını kullanmışlar” dedi.

“Sorumluluğumuzun farkındayız”

Panayır denilen fuar alanını farklı bir noktaya taşımayı düşündüklerini de anlatan Başkan Nazım Culha, “Tüm projelerimizi konuyu bilen insanları dinleyip ortak paydada buluşarak hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bu nedenle sivil toplum kuruluşlarını çok önemsiyoruz. Elimizdeki kısıtlı imkânlarla bütün coğrafyaya hizmet vermeye çalışıyoruz. Burada bir şehir yok, şehri yeniden kuruyoruz! 34 mahallemizin 26’sı köy. Ancak tüm sorunlar belirli bir süreç içerisinde aşılacak. Bunun için de biraz sabır lazım. Yapmak istediğiniz projeler için ihale süreci, proje dönemi, zemin uygunluğu çalışması yapmak 5-6 ayınızı alıyor zaten. Ama bizler hep birlikte Arsuz için hizmet edeceğiz ve üstlendiğimiz sorumluluğun altından kalkacağız”

IMG-20150220-WA0002 IMG_4848 IMG_4845--