23 ŞUBAT -1 MART VERGİ HAFTASI

Ülkemizde geleneksel hale gelen “Vergi Haftası” bu yıl 23 Şubat-01 Mart tarihleri arasında kutlanması planlanmaktadır. Vergi Haftası, toplumumuzun tüm kesimlerinde gereken vergi bilincinin oluşturulması ve yurttaşlarımızda vergi vermenin alışkanlık haline gelmesi amacıyla önemli bir işlevdir.

Ülke ekonomisinin büyümesi ve gelişmesi, gelecek nesillerin daha müreffeh bir ortamda yaşaması temel finansman kaynağı olan verginin, etkin ve sağlıklı olarak toplanmasıyla doğru orantılıdır. Kazançlarımızı ne kadar çok vergilendirirsek, bu vergilerin bize hizmet olarak döneceğini bilmeli, Devlet tarafından verilen bütün hizmetlerin en iyi şekilde yerine getirilmesinin verginin daha sağlıklı toplanmasıyla mümkün olacağının bilincinde olmalıyız. Ayrıca; ülke olarak maddi ve manevi büyük kayıplar yaşadığımız, deprem, sel, yangın vb. felaketlerde, Devlet olarak vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için gereken maddi kaynak büyük oranda yine vergiler sayesinde karşılanmaktadır.

Vergi Haftası vesilesiyle;

Vergisini zamanında ve tam olarak ödeme gayretinde olan tüm mükelleflerimize hayırlı bol kazançlı bir yıl geçirmelerini temenni ediyor, Vergi dairesi tüm çalışanlarına da işlerinde kolaylıklar ve başarılar diliyorum.

H.Hasan ÖZYİĞİT
İskenderun Kaymakamı

Önceki İçerikDr. Riyat Kırmızıoğlu’na Belen CHP İlçe teşkilatında yoğun ilgi
Sonraki İçerikKamil Turan İskenderun Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yardım Derneğini ziyaret etti