Ritim Duygusuyla Kültürlerarası Etkileşim Projesi

Almanya İKEM El Ele Verdi

İskenderun Özel İKEM Koleji Almanca Zümresi tarafından uyguladığı sınav sonucu Robert Bosch Vakfı destekli, Alman Konsolosluğu ve Goethe Enstitüsü işbirliği ile hayata geçirdiği öğrenci değişim projesinin sonunda öğrencilere katılım sertifikaları verildi. İKEM Koleji konferans salonunda gerçekleşen sertifika törenine “Ritim Duygusuyla Kültürlerarası Etkileşim Projesi” kapsamında Almanya’daki kardeş okul olan KOBLENZ GOETHE- REALSCHULE PLUS öğretmenleri ve İKEM Koleji Kurucusu Levent Hakkı Yılmaz’da katılım gösterdi.

ikem (1)

Proje Beklenenin Üstünde Etki Yaratınca Almanya MEB Devam Kararı Aldı.Açılış konuşmasını yapan proje koordinatörü Ayşe Aral, Goethe Enstitüsü işbirliği öğrenci değişim projesi sonunda Almanya’daki kardeş okul olan KOBLENZ GOETHE- REALSCHULE PLUS ile İKEM koleji iş birliğinin devam edeceğini söyledi.

Almanya’da ki kardeş okulun Almanya havaalanından başlayan ve Hatay’da geçirdikleri 9 günü anlatan kısa bir film ile programa başlanırken, her iki okulun iş birliği ile projenin beklenenin üstünde etki yaratması sebebiyle, Almanya MEB tarafından projenin devamına karar verildiğine dikkat çekildi.

Kurucu Yılmaz: Çok İyi Bir Ekibimiz Var

Yaptığı konuşmasında her iki okul arasındaki değişim projesinin yıllarca sürebileceğine değinen İskenderun Özel İKEM Koleji Kurucusu Levent Hakkı Yılmaz; “iki okul istedikten sonra bu projeyi sürekliliği olan bir proje haline getirebiliriz. Gerçekten çok iyi bir ekibimiz var. Ve bu hazırlanan projelerin hem okulumuza hem de öğrencilerimize büyük kazanımları olduğuna inanıyorum. Bu sadece ritim ile ilgili bir program değildi. Onun haricinde öğrencilerimiz hem Almanya’nın bir şehrini gördüler hem karşılıklı olarak kültür alışverişinde bulundular. Bu durum her iki tarafa da özgüven kazandırdı. Önümüzde ki günlerde bunu hepimiz fark edeceğiz. Bizler okul yönetimi olarak, okulumuzu ve öğrencilerimizi ileriyi taşıyacak her projede yer alacağız.

Kardeş okulumuz ile çok iyi faaliyetler yapacağız” dedi.

Alman Müdür Marenbach: İKEM Koleji İle Başardık…

Robert Bosch Vakfı değişim projesinin kendileri içinde yeni bir proje olduğunu ancak İKEM Koleji ile başarılı birçok çalışmalara imza attıklarını kaydeden kardeş okul KOBLENZ GOETHE- REALSCHULE PLUS Müdürü Ralf Marenbach, İKEM Koleji yönetim ve öğretmenlerine teşekkürlerini sundu. Sona eren konuşmaların ardından müziğin evrenselliğinin anlatıldığı projede öğrenci ve yöneticilere katılım sertifikaları Kurucu Yılmaz tarafından takdim edildi.

ikem (9) ikem (7) ikem (2) ikem (1)