Özgecan Aslan Cinayeti Buz Dağının Görünen Yüzü

CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı Dr. Riyat Kırmızıoğlu, CHP İskenderun İlçe Teşkilatı’nın saat 18:30’da öncülük ettiği Özgecan Aslan’ın hunharca katledilmesine karşı , partili partisiz , kadın erkek, genç ihtiyar her yaştan katılımcıya tepkilerini gösterme çağrısına uyarak İlçe teşkilatı önünden Havuzlu Çarşı’ya kadar büyük bir kalabalıkla beraber yürüdü. Alkışlar eşliğinde kadınların taşıdığı sembolik Özgecan tabutunun arkasında yürüyen topluluk, ülkemizde toplumsal şiddetin vardığı son noktadan duydukları endişeyi dile getirdiler.

Özgecan Yürüyüşü (2)

Bu ülkede hakim kılınmaya çalışılan, kadını zayıf ve hor gören baskıcı zihniyetin ürünü olan katillerin, Mersin’in Tarsus ilçesinde birkaç gün önce işledikleri Özgecan cinayetinin kabul edilemez olduğunu belirten Dr. Riyat Kırmızıoğlu, bu olayın buzdağının görünen yüzü olduğunu, ülkemizde her gün birçok kadın ve çocuğun cinsel istismar ve şiddetin her çeşidiyle karşı karşıya kaldığını belirtti.

Şiddete maruz kalan kızlarınıza bağırmayı öğretin diyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakan’ı acaba Özgecan’ın çığlığını duydu mu ? Ya da evlerde baskılara sessizce çığlık atan ülkemizin ezilmiş kadın ve çocuklarına yönelik ne yaptı ? dedi.

Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da dediği gibi “Bu siyasal iktidar kadınlara nefes aldırmamaya ant içmiş bir iktidardır. Ama kimse umutsuzluğu kapılmasın. Bu ülkenin CHP’si var.” dedi.

Özgecan Yürüyüşü Özgecan Yürüyüşü (5) Özgecan Yürüyüşü (4) Özgecan Yürüyüşü (3) Özgecan Yürüyüşü (2)

Screenshot_1

Önceki İçerikDr. Riyat Kırmızıoğlu IGEV’i ziyaret etti
Sonraki İçerikPamuk Kreş’ten Üniversite Onaylı Sertifika