Arsuz Köprüsü’ne Mimar Sinan formülü

Hatay Valisi Ercan Topaca, üst üste yaşanan üç sel felaketinin etkilerini yerinde görmek ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi almak amacıyla geçtiğimiz hafta sonu ilk kez Arsuz’a geldi. Hatay İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal, Arsuz Belediye Başkan Vekili Yusuf Uyar, Arsuz Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Deveci ve Fen İşleri Müdürü Koray Mazmancı ile birlikte Tülek, Konacık, Höyük ve Arsuz köprüleri ile dere yataklarını inceleyen Vali Topaca, yaptığı incelemelerde dere ıslahının önemine dikkat çekerken, konunun DSİ’nin gündeminde olduğunu ifade etti.

Sağlam ve kalıcı köprüler yapılmasının önemine değinen Vali Topaca, selde yıkılan ve yeniden yapılması için ihale aşaması tamamlanan Höyük Köprüsü’nü incelerken, köprü yapımının hızlandırılması için gereken görüşmeleri yapacağını belirterek, yeni köprünün istinat duvarlarının da oldukça geniş yapılmasını istedi.
Yaşanan sel felaketlerinde dere yatağı genişleyen Tülek Nehri’ne de giden Vali Topaca, burada suyun akışını yeniden kontrol altına alabilmek amacıyla DSİ ve belediyenin yaptığı onarım çalışmaları hakkında Arsuz Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Deveci’den bilgi alarak, çevre yol bağlantıları ile çevre düzenlemeleri hakkında da istişarede bulundu.

Arsuz Köprüsü ilçenin sembolü

Konacık Nehri kenarında sera üretimi yapan bir üreticiyle de sohbet eden Vali Topaca, olası bir taşkında zarar görmemesi için seranın başka bir yere taşınması gerektiği ve bu konuda kendisine yer göstereceklerini dile getirirken, konuyla ilgili üreticinin de fikrini aldı.

IMG_4455--

Son olarak Arsuz’un sembolü olan ve yaşanan son sel felaketinde istinat duvarı çöken Arsuz Köprüsü’nü inceleyen Hatay Valisi Ercan Topaca, belediye tarafından tahkimat çalışması yapılan alana set örülmesini de isterken, köprünün modernizasyon çalışmalarında hem mimari hem de estetik açıdan Mimar Sinan’ın eserlerinden esinlenilmesi gerektiğini dile getirdi.

Arsuz Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Deveci de yeni Arsuz Köprüsü’nün sondaj çalışmasının başladığını belirterek, yeni köprünün tamamlanmasının ardından, eski köprünün de modernizasyonunun yapılacağını ifade etti.

IMG_4470 IMG_4464-- IMG_4455--

Önceki İçerikGenç işadamı Uğur Ağca CHP’den Aday Adayı
Sonraki İçerikYeşim Ugutmen Güven Tazeledi