Kış Mevsimi Dolayısıyla Alınan Trafik Tedbirleri

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından kış mevsiminde alınacak trafik tedbirleri konusunda geniş bir genelge hazırlanarak 81 il valiliğine gönderilmiştir.

Bakanlığın 16.01.2015 tarihli genelgesinde; “Kış mevsiminin başlaması ile birlikte oluşacak yağmur, tipi, kar yağışı, sis, buzlanma gibi olumsuz hava koşulları sonucunda, sürücülerin görüş mesafesi azalmakta, araçların fren mesafesi artmakta, trafik güvenliği olumsuz yönde etkilenmektedir.

Bu nedenle, karayolu ulaşımında yaşanacak olumsuz hava ve yol koşulları dikkate alınarak, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin korunması ile huzur ve güven içinde seyahat edebilmelerini temin edebilmek amacıyla aşağıdaki tedbirler alınmıştır.

1) İlçe genelinde buzlanma, kar yağışı ve sis gibi olumsuz hava koşullarından dolayı karayolu trafiğinde aksamaların beklenmediği, aşırı yağmur yağışı ve rüzgâr nedeniyle trafik güvenliğini tehdit eden tabii afetlere karşı Kaymakamlık, İskenderun Belediyesi, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İskenderun Tedaş İşletme Şefliği ve Karayolları ile koordineli çalışmalarımız devam etmektedir.

2) İlçemizde meydana gelebilecek olası tabii afetlere karşı;

* Tayfur Sökmen Bulvarı ile Ulucami Caddesinin,
*Şehit Pamir Caddesi ile Rauf Paşa Caddesinin,
*Atatürk Bulvarı ile 5 Temmuz Caddesi ve Prof.Dr.Muammer Aksoy Caddelerinin birbirinin alternatifi olarak planlaması yapılmıştır.

3) İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Denetleme Büro Amirliği ve İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Trafik Timleri olarak; Denetim faaliyetlerinde görevli araçların kışlık bakımları yaptırılmış olup, akaryakıt sorunları bulunmamaktadır.

4) Denetim faaliyetleri seyir halinde ve sürücüler tarafından rahatlıkla görülebilecek alanlarda olacak şekilde ve tepe lambaları yanar vaziyette yapılmaktadır.

5) Trafik birimlerinde görev yapan personeller, maç, konser ve benzeri etkinliklerde görevlendirilmeyip, kış mevsimi boyunca yalnızca trafik düzenleme ve denetim faaliyetinde bulunacaklardır.

6) Ayrıca Şehirlerarası yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçlara yönelik, terminal çıkışlarında ve güzergâh üzerindeki denetimler artırılmıştır.

Önceki İçerikHatay’a yapılacak 166 proje açıklandı
Sonraki İçerikTürkiye Kuaförünü Seçiyor