Samandağ Belediyesi ilçe tarım ekipleriyle kasapları denetledi

Kasaplar; işyeri açma ve çalışma ruhsatları, etlerin mühürlü olup olmadığı (kaçak olup olmadığı) ,tezgâh temizliği, kullanılan malzemelerin hijyenliği, çöpün kapaklı olup olmadığı, fiyat tarifelerinin görünür yerde olup olmadığı, ürünlerin saklanma koşullarının uygunluğu açısından denetlendi. İlçemizde toplamda 48 kasap bulunmaktadır. Hijyen kurallarına uymayan iş yerleri uyarıldı.

Yapılan denetimle ilgili açıklama yapan Samandağ Belediye Başkanı Mithat NEHİR ‘’İlçede yaşayan vatandaşlarımızın sağlıklı şartlarda üretilmiş gıdalar tüketmeleri amacıyla yapılan denetimlerin rutin şekilde devam edeceğini, bu konuda esnafın ve vatandaşların duyarlı olmaları gerektiğini” belirtti.

100_1343
Zabıta Müdürü ŞİMŞEK ve İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü ÖZDEMİR denetimlerle ilgili olarak bu çalışmaların amacı “ilçede yaşayan vatandaşlarımızın sağlıklı gıda tüketmelerini sağlamak olduğunu, özellikle hayvan kesimlerinin Samandağ Mezbahanesinde yapılması gerektiğini, mezbahane dışında yapılan kesimlerin sağlıksız olduğunu ve bunu yapan kasapların cezalandırılacağını” belirtti.