ABD’de firmalara yönelik yatırım zirvesi düzenleniyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından gönderilen yazıda 23-24 Mart 2015 tarihleri arasında Washington’da ABD Ticaret Bakanlığı tarafından Select USA 2015 yatırım zirvesinin gerçekleştirileceği belirtildi.

İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen, konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamasında, “Zirvede katılımcı firmaların yöneticileri, önde gelen hükümet yetkilileri ve özel sektör liderleriyle düzenlenecek toplantıda bir araya gelinecektir.” Dedi. ABD’nin her köşesinden yatırım fırsatlarının tanıtılmasına imkan sağlayacak olan bu toplantı ile ilgili Detaylı bilgilere www.selectusasummit.com adresinden ulaşılabileceği belirtildi.
İTSO Meclis Başkanı Ugutmen açıklamasının devamında ise, şu ifadelere yer verdi, “ABD’de yatırım yapmayı tercih eden şirketlerin 17 trilyon dolardan fazla yıllık gayri safi milli hasılatı (GSYİH) ve 317 milyon tüketicisiyle dünyanın en etkili tüketici pazarına giriş yapacakları belirtilmektedir. Dünyanın en büyük ekonomisi olarak ABD pazarının ileri sanayi kümeleri, birinci sınıf araştırma ve kalkınma merkezleri, güçlü fikri mülkiyet hakları, istikrarlı bir hukuk ve mevzuat sistemi ve yüksek nitelikli iş gücü arz ettiği ifade edilmektedir. Ayrıca, ABD pazarının A.T Kearney Doğrudan Yabancı yatırım Güven endeksinin 16 yıllık endeks tarihinde 2 yıl üst üste en yüksek dereceyle ilk sırada yer aldığı bildirilmektedir.”

Select USA 2015 yatırım zirvesine ilişkin detaylı bilgi için ABD Ankara Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği sorumlusu Jeffrey Justice ile (jefrey.justice@trade.gov) irtibata geçilebileceği bildirildi.