Dr. Ender Çolakoğlu ”Özgürlüklere Sahip Çıkılmalı”

CHP Hatay Milletvekili aday adayı Dr. Ender Çolakoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Tüm Bel-Sen’i ziyaret etti.

CHP Hatay Milletvekili aday adayı Dr. Ender Çolakoğlu ve çalışma arkadaşlarını, Tüm Bel-Sen Hatay Şube Başkanı Cüneyt Özbey Çavdır karşıladı.

1-

Tüm Bel-Sen Hatay Şube Başkanı Cüneyt Özbey Çavdır; ”Sizin gibi siyasetin tabanından gelmiş değerli dost ve arkadaşlarımızı meclis çatısı altında milletvekili olarak görmek bizleri mutlu edecektir. Bizler Tüm Bel Sen ailesi olarak emek ve emekçiye önem veren, üyelerimizin hakkını sonuna kadar koruyan sendikal hak ve mücadelede mecliste sesimiz olacak milletvekillerimizin işbaşına gelmesi her zaman arzu ettiğimiz bir olaydır. Kendi kişisel hak ve çıkarları doğrultusunda hareket eden, bizlerin sendikacılık ve siyaset yapmamızı engelleyen, her türlü baskı altına alan, bizlerle aynı zihniyeti paylaşmayan tek adam zihniyetine inat eşitlik, özgürlük adalet insanca yaşam mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Grevli toplu sözleşme hakkımız bunun önündeki yasal engellerin kaldırılması, çalışan üyelerimizin iş güvenceli, sendikalı ve kadrolu çalışma ortamının sağlanması teklifimiz her zaman için geçerlidir. Bu yoldaki mücadelemizde her zaman devam edecektir” diyerek sözü Dr. Ender Çolakoğlu’na bıraktı.

Gerçekleşen ziyarette konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili aday adayı Dr. Ender Çolakoğlu ise;”2015 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisinden milletvekili aday adayı olarak sizleri ziyaret etmiş bulunuyorum. Önemli bir sendika temsilciliğindeyim şu anda, doğal olarak konuşmanın içeriğini de belki önemli bir kısmını da Türkiye’de sendikacılığın içerisinde bulunduğu durum ve Cumhuriyet Halk Partisinin bu durumdan çıkmak için neler projelendirdiği, neler sunduğu sizlerle paylaşmak isterim. Öncelikle Türkiye’nin neden Cumhuriyet Halk Partisine iktidarına ihtiyacı olduğunu neden Cumhuriyet Halk Partisinin iktidara gelmesinin artık bu ülkenin kurtuluşu için olmazsa olmaz bir durum olduğunu birkaç cümle ile vurgulayıp sonrasında sendikacılık ile kısma geçebiliriz. Bizim baktığımız yerden 12 yıldır ülke bir karabasan içerisindedir. Ülke yönetilememektedir. Ekonomi, iç güvenlik, dış güvenlik, sağlık, tarım, iş hayatı, çalışma hayatı ve eğitim politikaları iflas etmiş durumdadır. Bu ülkenin hiçbir zaman olmadığı kadar sol bir iktidara sosyal demokrasinin evrensel kurallarının hakim olduğu bir ülkeye bir atmosfere ihtiyacı vardır.Cumhuriyet Halk Partisi, toplumsal barışı yeniden tesis edip, insan odaklı çözümler üreterek, ülkemizi huzura refaha ve istenilen özgürlük ve demokrasinin geliştiği bir ortama kavuşturacaktır. Bizlerde Cumhuriyet Halk Partisinde göreve talip olan insanlar olarak bu amacı, bu isteği gerçekleştirmek için sonsuz bir enerjiyle çalışacağız.2015 yılı, kabustan uyandığımız, sorunların bittiği, ülkemizin aydınlık yarınlarının yeniden inşa edilmeye başlayacağı, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı olacaktır. Buna Cumhuriyet Halk Partili milletvekili aday adayı olarak yürekten inanıyorum.

Çalışma hayatı hakikaten çok kötü gitmektedir. Çalışma hayatında iş güvenliğinden, iş güvencesine, sendikal hakların kazanılmasından, toplu sözleşme hakkından, grev hakkından, yargıya uygulanan baskıya, yasada yazılmayan gerekçelerle grevlerin ertelenmesine kadar sendika hayatı korkunç durumdadır. Daha doğrusu Türkiye’de sendikacılık yok, AKP iktidarından beri sendikasızlaşma vardır. Kâğıt üzerinde belki çok fazla sendika var gibi görünebilir. Sendikal mücadeleler kağıt üzerinde Uluslar arası standartlarda belirlenmiş kurallarla yapılıyormuş gibi görünebilir ama pratik hayatta bunun böyle olmadığı uygulamalarla net olarak görülmekte ve bilinmektedir. Türkiye’de 1990 yılında kurulan Tüm Bel Sen ilk kurulan memur sendikasıdır aynı zamanda ilk toplu sözleşme imzalayan sendikadır. Böyle bir kuruma bile grev hakkını vermekten uzak bir iktidarla karşı karşıyayız. Özgürlüklere sahip çıkılmalıdır. Sosyal demokrat olarak sendikacılıktan anladığımız kural ve prensiplerden farklı bir sendikacılık oluşmuştur. Türkiye’nin geldiği noktada yirmi yıl öncesinden nüfusumuz artmakla beraber rakamsal olarak sendikalı sayısı büyük oranda düşmüştür. Bizlerin bildiği sendikalar, işçi haklarını koruyan, onların sosyal haklarının arttırılmasını isteyen, ekonomik hukuki ve sağlıkla ilgili tüm problemlerinin çözümünü sağlamak için kurulan kuruluşlar olarak biliriz ama maalesef Türkiye’de bu amaçla çalışan çok az sayıda sendika vardır.

Cumhuriyet Halk Partisi; Çalışma yaşamında emek hakkını koruyan, verimliliği artıran, emeğin örgütlenmesi ve dayanışmasına olanak sağlayan sendikal yapılanmada, bu temel hak ve özgürlüklerden tüm çalışanların yararlanmasını öngörmektedir, Çalışanların, sendikalar yoluyla, ekonominin yönlendirilip düzenlenmesine etkin biçimde katılmalarını amaçlamakta, Demokrasimizi zedeleyen ara rejimlerin çalışma yaşamı ve sendikacılık hareketi üzerine getirdiği tüm engelleri ve olumsuzlukları gidermeyi hedeflemektedir, Sendikaların siyasi partilerle ilişki kurmalarının, çalışanların sendikalara üye olma ve sendikalarda yönetici seçilebilme süreçlerindeki kısıtlayıcı düzenlemelerin kaldırılmalarını öngörmektedir, Sendikaların kendi iç düzenlerinde ve işleyişlerinde demokrasi ilkelerine ve gereklerine daha ileri düzeyde uymalarını, sendikal hareketin etkinliğini arttırıcı bir unsur olarak değerlendirmektedir. Çözüm, insanı, özgürlüğü, hakkı, hukuku, adaleti yaşamın olmazsa olmazı benimseyen Cumhuriyet Halk Partisi iktidarındadır. ‘Dedi.

Tüm Bel-Sen Hatay Şube Başkanı Cüneyt Özbey Çavdır, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Dr. Ender Çolakoğlu’na başarılar diledi.

IMG_9802 3- 2- 1-